Dagen


Det märks att våren närmar sig, t.ex. vattnet i bäcken smälter.
Bra eller dåligt? Vet faktiskt inte vad jag tycker... vad tycker du?

 
Hej!

Har nyss ätit lunch... Oj, middag menar jag! Vi åt korv, potatis och vitsås, jätte gott! Det var verkligen skönt att få simträna igen. Enda nakdelen var att jag hade träningsvärk i armar och ben från tävlingen i söndags. 

Idag har jag gjort min recension. Jag tycker att det gick bra, hoppas att de andra också tyckte det. Vi fick två häften som handlade om påsken. Ena var om religon och det andra var svenska. Jag hann inte klart med det ena, men imorgon hinner jag säker klart.
På tal om imorgon så ska vi ha storsjung, vi har inte tränat på nån låt, men jag tror att vi ska ha text (som tur är).
Tillbaka till det jag har gjort idag. Vilma, Olivia och jag höll i gympan. Det gick bra, förutom att vi bara hade gympa i 40 minuter för att Anna (vår gympalärare) skulle på nån kurs. Vi körde spökboll och till uppvärmining körde vi en staffett. Snart ska jag åka på friidrottsträning.

Snart är det ju påsklov, då kommer jag ha tid att blogga, och ha mycket att blogga om eftersom att vi ska på middag och annat kul under lovet!
Bland annat så ska vi åka till farmor och göra påskkarameller. Men det var allt, nu ska jag byta om och packa väskan. Så vi ses sen.

 

Simning igen...!


Skönt att få simträna igen...

Hej på dig du!

Idag har jag varit med Vilma och Maja, i skolan har vi haft en vanlig skoldag. Förutom att vi hade vårt sista nationellaprov i matte, jag tror, men är inte säker, att det här var det sista av alla prov (nationella) vi ska ha! Det känns skönt att ha gjort bort proven. På sista timmen hade vi elevens val. Jag hade eget arbete. Jag körde Seterra på datorn och sen var det bara några minuter kvar, så jag hann inte så mycket mer. På sista ratsen planerade Olivia, Vilma och jag vad vi ska ha på gympan. Snart ska jag på simträning. Det känns skönt att börja med simningen igen, i Hörnefors simhall bygger de om. Så nu ska vi träna tillfälligt på Iksu, tidigare har vi inte kunnat träna. 
Imorgon blir det en händelserik dag, jag och två kompisar ska hålla i gympan och ajg ska recensera min bok!

     

Bra slut på veckan...

Hejsan!

Igår hade vi (i familjen) ett minst sagt bra avslut på veckan. Mamma pressade apelsiner, så vi fick apelsinjuice (eller jos, vill dock inte stava så, håller mig till det gamla stavsättet, juice) och Emma dukade fram glass, annanas och hackad banan. Det blev jätte gott. Tack Emma och mamma! Så här gott och mysigt blev det:


Se, så mysigt, apelsinpress och annat gott... 


Mm, glass, annanas, banan och chokladsås...


Emmas tallrik, så här gott såg det inte ut på min tallrik...
Synd att jag inte såg att den blev suddig :'(


Idag har vi haft idrott, ett nationellt prov, svenska och en i klassen recenserade sin bok (läxan). Sen har vi väl inte haft så mycket mer anmärkbart i skolan.
Jo, just det! De sista 20 minuterna hade vi frågesport. Vi hann bara få en fråga var, men det var ändå kul. På slutet fick man räcka upp handen och svara på så sätt.
Oj, nu kommer jag ju på massor, Arne, vår gamla lärare kom in till oss idag! Och vet ni vad? han hade med sig godis! Sjyst av han tycker jag, han är ju inte ens våran lärare!

Men det var allt jag hade och säga, har tränat på min recension, sitter och chattar nu.
Förresten, på onsdag ska jag recensera min bok!


  

Fyrkamp


Tycker inte ni också att den här är lite för fin för att vara på en pizzeria?
Ursäkta bildkvaliten, tog bilden med min mobilkamera, den är inte så bra.

Hejsvejs!

Idag har jag varit med i en friidrotts tävling, fyrkampen. Jag var med i alla fyra grenar, alltså "fyrkampen". Var även med i staffeten. Det gick väl hyfsat. Hoppade 1.10m i höjd, mitt rekord är 1.15, stötte 6.36m i kula vilket är nytt rekord! I 60m sprang jag på 9.81, det var i och för sig inte en så jätte bra tid, mitt rekord är ju 9.48. Och till sist: i längd hoppade jag 3.55m , mitt rekord är 3.76, vilket inte är så mycket längre. För övrigt så är jag väldigt nöjd med resultatet eftersom att jag "persade" i kula. På vägen hem lämnade vi tillbaka filmen, den var jätte bra, och sen åkte vi förbi Media Markt. Till middag åt vi en kebab och sen har jag jobbat med min recension och chattat lite. Ja, nu sitter jag ju och skriver. Men nu ska jag gå.

 

Någon?

Hej du!

Fick veta av mamma och pappa att vi en gång hade ställt bak klockan istället för fram. Inte skärskilt lyckat... Det var typ någon som ringde, mamma och pappa undrade hur han (det var en han) kunde ringa klockan halv 9. Men i själva verket var klockan halv 11! Gud, så fel det kan bli!


Så här ser filmen ut...

Vi har  varit och hyrt Projekt prinsessa, någon som har sett den? I sånna fall: är den bra? Det blir jag och mamma ikväl igen, mysigt.


Glöm inte...

... att ställa fram klockan till sommartid! Jag ville bara påminna er om det. Tänk om man skulle glömma bort att ställa om klockan, då skulle man ju komma en timma försent till skolan! Turligt nog så har jag aldrig glömt bort att ställa fram klockan, har ni glömt det?


Om 24 timmar är inte klockan 12.05 utan 13.05...

Igår så tänkte jag och mamma se på let´s dance, men det var bildstörnigar för att det troligtvis var så många som såg på det igår. Bilden hackade hela tiden! Så vi bytte till Så ska det låta, det var också bra. Det var roligt. lagen var: Lina Hedlund och Tess Merkel (tjejerna från Alcasar) mot Måns Jälevik och Timo Räisänen. Vem Måns var hade jag ingen aning om, men för er som undrar så sjöng Timo på eftersnacket i melodifsetivalen. 

 

Bloggen förändar min dag...Hej, igår upptäckte jag en sak : bloggen förändrar min dag. Jag kom bara och tänkta på det. Förut igck jag förhålladevis in ganska ofta på spelhemsidor. Men sen jag skaffade bloggen har jag inte gjort det en enda gång! Så här ser min dag ut just nu: Kommer hem från skolan, fikar, gör läxan, ett blogginlägg eller 2, tränar lite schack, äter middag och sen far jag oftast på någon träning. Min dag ser ju förstås inte lika dan ut varje dag, ibland gör jag inte läxan, ibland läser jag och ibland är jag förstås med komipsar. Hur ser din dag ut? Om du har en blogg, har din dag förändras sen det på samma sätt som för mig?  


Fredagsmys <3

Hej, jag gillar verkligen inte den reklamen (nu är det dags för fredagmyyysss...), men jag har absolut inte något emot att ha fredagsmys! Jag väntar på att mamma ska komma, har dukat fram chips och godis. Det blir bara jag och hon ikväll. Pappa jobbar och Emma ska sova över hos en kompis. Men nu måste jag gå, nu kommer hon! Nu ska vi se på let´s dance. undrar vem som vinner. Jag hoppas att Claudia gör det, men man vet aldrig... Men vi ses! Ha en riktigt bra fredag och helg!


Vilken årstid passar dig?

Hej, vilken är din årstid? En årstid som är Ens absoluta favorit. Personligen gillar jag bäst vinter. Jag är helt klart ett vinterbarn. Visst gillar jag sommaren också, men jag tycker ändå bättre om vintern. Det kan bero på att jag är född i slutet av december. Kommerntera vilken årstid som du gillar bäst. Här är bilder på de fyra årstiderna:


Sommar


Vinter


Höst


Vår
 

Nå, vilken gillade du bäst? Själv har jag ju redan svarat. Ikväll ska jag nog jobba lite på min recension och se på let´s dance och kanske även så ska det låta. Nu ska jag gå och göra något med Emma, äta till exempel. 

 

Bibblan

Hej, har nyss kommit hem från biblioteket, jag och Olivia var där. Vi blev nerskvättade av två bilar! Jag lånade massor av böcker. De här lånade jag:
 
På ödets vingar - Julia Sandström
Under kattens öga - Gillian Rubinstein
Vren: De glömda rummen - Lotta Olivecrona
Gåvor - Ursula K. Le Guin

Om du klickar på böckernas namn så kan du bland annat läsa vad böckerna handlar om och även reservera den (dvs om du har en användare på minabibliotek). Alla verkar jätte bra.

Hur som helst så  har vi haft slöjd idag, snart är jag klar med mitt skrin! Som ni kanske såg så skrev jag igår: "nu är det bara några små ändringar som fattas", okej jag hade ganska fel. Jag har nästan börjat om helt och hållet. Nu har jag hunnit ungefär hälften. De andra i klassen kanske inte tycker det men jag tycker faktiskt att det ska bli kul att recensera min bok. Jag hoppas verkligen att den blir bra. Jag ska göra den på torsdag. Om ni vill så kanske jag kan skriva min recension på bloggen när jag har gjort min redovisning. Jag har ju kvar stödorden så... Kan så klart inte göra den än eftersom att ´jag inte vill at någon i klassen ska läsa den innan jag berättar om boken. Men det var allt, see ya!

   

Äntligen

Hej, idag har jag inte gjort något speciellt, därimot så är jag klart med min recension. Då menar jag inte att jag har tränat klart och så, men jag har skrivit klart stödorden. Nu är det bara några små ändringar som fattas. DEt var allt jag hade att säga, jag vet att inlägget kanske var kort och onödigt, men jag ville bara visa att jag inte hade glömt bort er .^^ Har inte gjort något speciellt idag, så vad kan jag berätta om? MEn nu måste jag gå, imorgon hoppas jag att det händer något kul! Men vi hörs!Är fast

 


För er som undrar så ska jag recensera Ingo.


Hej, just nu har jag fastnat. I skolan har vi fått som läxa att recensera en bok, jag ska göra det nästa torsdag. Idag lånade mamma boken från bibblan, har suttit ett tag och tittat i den (det är ingen bilderbok, jag har redan läst den en gång). Det gick bra ända tills efter middagen, har fastnat, kommer ingen vart. Jag hoppas att jag kommer på något snart... Hur som helst så har vi bland annat haft religon, svenska, ett nationelltprov i matte och gympa. På idrotten var det  tre i från klassen som hade den, vi körde catch the flag. Det var roligt, vi körde fyra gånger och vi vann två av dem. Det var allt, nu ska jag se om jag kommer på något mer... just det! Jag glömde! Grattis Amelia som fyller 12 år idag! Hoppas att du läser detta, ha en bra dag (inte bara Amelia utan alla andra också)!

Bildextra på Findus!

Hej, idag har vi inte gjort så mycket speciellt i skolan, vi har haft klassråd (jag var sekriterare!), ett nationelltprov (vilket inte är så ovanligt nu för tiden), eget arbete och läsförståelse. Vi säkert gjort något mer också som jag inte kommer på just nu. Mer har jag inte att skriva om, så jag tänkte lägga ut några bilder på Findus. De är inte många, men man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord, så det är väl smartare att lägga ut 7 bilder istället för att skriva 7 000 ord?! Förresten, bilderna hör ihop, det blir som en händelse... Nåja, här är bilderna:

  
"Uppe på "Lejonklippan" kan de inte undvika mig..."


"Där är de, släpp in mig!"


"Åh, vad lång tid det tog!"


"Snart inne, stäng inte dörren än!"


"Gud så skönt att vara inne!"


"Mm, äntligen det jag har väntat på: mat"

Haha, så där tolkade jag Findus, någon annan som tolkade han anorlunda? Troligen inte, men nu måste jag gå. Kollar in om ni har kommenterat senare. Oj, Ringklockan ringer! Haha, det var Emma, ska hjälpa henne med maten nu. 
 

Idag

Hej, idag har vi haft gympa, vi spelade volleyboll. Jag var på lag med Elvira (och några killar), vi vann en gång och förlorade en. Vi har inte spelat så mycket volleyboll i skolan, för att vi inte skulle få ont i händerna delade Anna upp oss i tre lag. Hon tänkte att det tredje laget fickleka medans de andra två spelade, sen fick vi byta. Det var kul att spela efter ett tag när man hadde kommit på hur man skulle göra. I skolan hade jag ett nationelltprov (jag fick göra ett för att jag var borta när de andra gjorde), det kändes som att det gick bra. Sen skulle Agneta (läraren) visa oss hur man skulle göra en recension (våran läxa). Jag vet inte riktigt om jag tycker att jag fick så mycket tips. Hon berättade typ halva boken! Boken handlade typ om ett gäng som letade efter "cykeltjuvar", hon berättade vem som var boven!? Någon som tycker att det var konstigt?

Det var allt.
Ikväll ska jag "softa"

   

Igår...

Hej, ledsen att jag inte gjorde något inlägg igår, men det är nämligen så att jag har haft så mycket att göra. Jag har helt enkelt inte hunnit! Det är nämligen så att jag spelade ett schackparti, det var ett mycket speciellt parti eftersom att jag spelade i allsvenskan! Jag spelade mot en som hette Emanuel och hade 1200 i ranking (själv har jag 1164), tro det eller ej, men jag vann faktiskt! Det är en lite "udda" regel. Det är så här att man har två timmar på sig att göra 40 drag (vi skriver i protokoll, så man vet hur många drag man gör), om de två timmarna har gått och man bara har gjort 39 drag så förlorar man (det vill säga om man inte redan har blivit eller gjort matt)! Själv tycker jag att det är ganska konstigt. Sen när jag hade spelat klart, gått i genom partiet och kollat lite på de andra som spelade så ringde jag Ida och Amelia. Jag for hem, åt och åkte till Amelia. Vi tog kort, tittade på bilderna från festen och lite annat (vi hann inte så mycket eftersom att jag bara var där i två timmar). På tal om festen så kommer jag inte lägga in nå bilder därifrån, jag vet ju inte om de jag fotade vill det... men om ni vill se några bilder så kan ni gå in på Ida och Amelias blogg : www.polarnas.blogg.se ...och sen när jag kom hem så åkte jag till friidrotten.

Jahapp, Det var det jag gjorde igår.
Berättar vad jag gjorde idag sen,
annars blir inlägget för långt...!

 

Disco!

Hej, snart ska jag åka till Ida och Amelias disco. På tal om ida så lurade hon mig! Vi chattade och då skrev hon att discot var inställt för att Amelia hade blivit sjuk. Jag kunde inte tänka mig att man lurades om någott sånt, så jag gick på det. Som tur var så avslöjade hon sig. Om hon inte hade gjort det skulle jag inte ha kommit! Tur bara att hon avslöjade sig...  

Här är tre bilder som har med discot att göra:


De här kläderna ska jag ha på mig idag


Här är Ida och Amelias paket, vad det är i kan jag inte säga.
För tänk om Ida eller Amelia läser det!


Här är mina naglar ikväll! På ringfingret sitter det en droppe!


Vilma och hennes mamma eller pappa ska snart hämta mig. Idag har jag även varit med Vilma, vi har varit ute och lekt kurra gömmma, byggde även en "snönalle". Ställde den inte på en så bra plats, solen lyser på den så att den smälter :'( När vi kom in bakade vi en Äppelsockerkaka (fyriskaka). Om du klickar Här så får du till receptet på kakan. Den blev jätte god! Själv tycker jag att den är godare en äppelkaka. Så jag tipsar er till att göra en! Jätte lätt dessutom! Så här ser kakan ut:


En bild på Äppelsockerkakan

Men nu måste jag åka, snart kommer Vilma! Vi hörs!
Nu ska jag åka till discot, jag hoppas att det blir kul.Kan inte sluta...

Jag kan bara inte sluta lyssna på Rockin´Robin av Michael Jackson, så därför tänkte jag lägga ut den som ett låt tips. Då kan alla andra höra hur bra den är! Här kommer den:Jag tror, men är inte säker, att den lilla killen längst ner till vänter är MJ (Michael Jackson)
Men nu ska jag gå, ses!


<3

Hej, på resan från Åre tog jag och Emma bilder. Nu tänkte jag ladda upp dem. Upptäckte att jag kunde fota svartvita bilder! Ganska coolt. Nåja, här kommer (de bästa) bilderna:


Är är en i färg...


...och här är en svartvit som är ganska lik!


Vilken gillar du bäst? Svartvit eller inte?


Det här är nog den finaste bilden av dem alla, eller hur?


Det var alla bilderna, det blev inte så många men de blev fina! Det var faktiskt svårt att ta bilden på sig själv eftersom att an inte ser om man är med i bild eller inte! Vi tog med självutlösaren, men det ar ändå svårt! Speciellt eftersom att vi var i en bil!

 

Åre!

Hej här kommer bilderna som jag skulle ladda upp:

På väg:


Snart framme!

I Skidbacken:


"The milkyway"


Det var verkligen ingen sikt!


Mot kalfjället!


Uti backen, igen!


Hela gänget samlat (förutom fotografen)

Fika paus:


Kommer fikat snart?Mums chokladboll!


Vet inte vad de hade den här till men den var söt!


En del av caféterian


I stugan:


Min stav är sned!


Miranda (vänster) Emma mamma och Leif (Feffe) 


Det var alla bilderna!
(och Emma)

Jag har...

File:Åre gondolen.JPG
... varit i Åre!
 

Hej på dig! Jag sa ju i ett tidigare inlägg att jag hade något att se fram emot i Söndags, jag sa också att ni skulle få veta vad det var. Så här kommer det: JAG HAR VARIT I ÅRE! Jag har egentligen inte så mycket att berätta om, men det jag har att berätta kan jag ju skriva.

Söndag: Satt i bilen stora delar av dagen (6 timmar).  Inte så mycket mer, på kvällen bekantade vi oss med Miranda, Leif och Helena. Miranda är våran kusin.

Måndag: Åkte skidor på dagen, var med Miranda och Emma på kvällen.

Tisdag: På dagen gjorde jag en vurpa när vi åkte skidor. Tappade båda skidorna och rullade ganska långt. På något vis åkte jag över min stav och ramlade på så sätt. För mig gick det bra men inte riktigt lika bra för staven... Efter lunchen åkte vi upp tilll toppen, det var nästan ingen sikt, det var helt vitt. Såg inte en knöl och landade på huvudet. Fick hjälmen full med snö. Reste mig upp och sa att det gick bra. Sa i alla fall. 

Onsdag: Vaknade med nackont som troligtvis hände när jag föll. Hur som helst så gick det bra att åka ändå. Det hade snöat på natten så det var pudersnö. Skit härligt att åka på! Speciellt eftersom att det var manchester under.

Torsdag: Åkte skidor på förmiddagen och städade sedan ur stugan. Miranda, Emma och jag satte oss ner och spelade kort en sista gång tillsammans. Vid halv 3 åkte vi. Stannade vid Åres Chokladfabrik och åt på La Marée. Vi kom hem sent på kvällen och då fick jag äntligen träffa Findus igen!

Det var allt jag har gjort i tiden i Åre, senare ska jag ladda upp bilder. Varje kväll spelade vi kort och ritade. Men nu måste jag sluta. Annars blir inlägget på tok för långt. 

    

Om jorden var platt...

Förut trodde man att jorden var platt. Tänk dig att ständigt tro att du ska falla över kanten vid världens ände. När Columbus påstod att jorden var rund skrattade alla och trodde att han var knäpp. Efter ett tag insåg man att jorden faktiskt var RUND och inte PLATT som alla trott. OM jorden hade varit platt hade det kunnat se ut såhär: 

 

Föreställ dig att vattnet under båten helt plötsligt försvinner, du faller rakt ner i djupet och uppslukas av mörkret. Vad skulle hända då? Skulle man dö av att syret tog slut? Skulle man dö alls? Inget sånt kan vi veta, men man kan alltid gissa. Vaad tror du? Det är svårt att veta...

  

Vinna eller försvinna?
Hej, hej! När jag gick in på min blogg så upptäckte ajg något jätte hemskt! Alla bilderna som jag hade lagt in på min blogg var försvunna! Så nu har jag lagt tillbaka alla bilderna igen. det var jobbigt! Det är mycket roligare att lägga ut bilderna första gången. :/ Hoppas att det inte händer igen. Så om bilderna är "försvunna" så vet ni att det är något fel. Ikväll blir det melodifesivalen. Vem hejar ni på? Jag TROR att jag hejar på Eric Saade. Men jag är inte riktigt säker...   Om ni inte minns alla bidragen så kommer alla bidragen här (som ni ser så kan ni klicka på bidragen, då kommer ni till låten han/hon sjöng):


Eric Saade - Manboy

Ola - Unstoppable

Jessica Andersson - I did it for love

Andreas Johnson - We can work it out

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar

Anna Bergendahl - This is my life

Darin - You´re out of my life

Timotej - Kom

Peter Jöback - Hollow

Salem al Fakir - Keep on walking

Det var alla bidragen! Nu gäller det verkligen. Vinna eller försvinna...!

Följ mig via bloglovin?

Hej! Har nyss ätit lunch. Lagade korv och makaroner till hela familjen. De har nyss kommit hem från Nordea mästerskapen. Det var kul att höra att både maten och chokladbollarna var uppskattade! JAg har inte riktigt fattat ännu att vi har sportlov. Och nu är lovet snart slut. MEn det är ju tur att jag har något rolgit att se fram emot på söndag. Om ni fortsätter att läsa min blogg så får ni veta vad det roliga är eller var blir det då. Jag kommer att berätta vad det är någon gång nästa vecka... mer säger jag inte.  

Nu kan du följa min blogg via bloglovin! Snälla! Följ min blogg med bloglovin. Jag skulle uppskatta jätte mycket om du följer den!  Hoppas att jag snart får fler följare.


Hiss & diss

Hej hopp! Tidigare idag så ställde jag frågan "ska jag läggga ut en ny kategori som heter hiss och diss?" Nu har jag bestämt mig. Ja, jag ska köra det! Så då är det väl bara att börja med det då! Jag börjar med det dåliga (diss) och slutar med det som är bra (hiss).

 
Jag vill dissa alla som är stressade i Stockholm. När jag var i Stockholm så skulle vi ta tunnelbanan till spellokalen. Ingen av oss hittade speciellt bra där. När vi skulle leta efter tunnelbanan så stod vi självklart still för att se skyltarna som visade vägen. När vi stod där blev vi nästan omkull sprungna. En gång var det någon som fastnade med sin väska i min. Eftersom att min var en resväska med hjul drogs väskan givetvis med. Jag kände det och lyckades lossa min väska från hennes, då vände hon sig om och tittade på mig som att jag skulle säga förlåt för att hon hade sprungit på mig! När jag inte gjorde något gick hon bara. Gud, så fräckt!  Jag menar varför är alla så stressade? Det går ju en tunnelbana var 5 minut. Så varför stressa? Någon som håller med mig eller har en förklaring till varför det är såhär? Kommentera!    


Jag vill hissa alla som hjälper andra med det de inte kan, istället för att bara struna i det. Om man ser att någon annan är på väg att hjälpa den personen så behöver man ju givetvis inte göra något. Men om det inte är så, så är det så lite värt att göra någon annan en tjänst. När jag och Emma (syrran) var på stan så såg vi en gammal dam med rollator som kämpade med att få upp en dörr, men dörren föll gång på gång igen. När Emma såg det gick hon dit och höll upp dörren för henne. Man såg verkligen hur tacksam hon blev. Så jag råder er till att; om ni ser någon som kämpar och försöker med något som du kan, gå dit och erbjud dig att hjälpa till. Om personen i fråga säger nej så är det ju ens eget val, men du erbjöd dig ju i alla fall till att hjälpa henne/honom. Jag skulle vilja säga att det inte finns en enda anledning till att inte hjälpa till, om du ahr någon anledning  (inte för att jag tror det men) till att man inte ska hjälpa andra så kommentera det!

Det var allt jag hade att säga för den här gången. Om ni tycker att det är något jag ska ändra på så får ni gärna säga det. Tack på förhand!


Funderar

                                                           
             
Hej, hej! Jag funderar på en sak. Ska jag lägga ut en ny kategori som heter "Hiss och diss"? Jag menar, det kan ju vara kul att skriva sin åsikt någon gång. Jag kanske inte gör det så ofta, bara när jag känner för det. Om jag börjar med att hissa och dissa så kommer jag givetvis inte dissa någon speciel person eftersom att diss är neggativt. Vad tycker ni? Skriv vad ni tycker så att jag vet...! Nu ska jag gå, vi får se vad som händer!

Ha det bäst!
//Jenny^.^
 

Katter

Hej, igår la jag ut "hundar" så nu får jag väl lägga ut katter. Idag ska jag väl vara med en kompis eller nått. Emma och resten av familjen åkte nyss. Emma ska springa Nordea mästerskapen. Tillbaka till ämnet katter. Här är bilderna jag hittade:

Ostan8v3hemsida.jpg hemsida Ostan 8 v image by kicka43
Russian blue, skulle kunna tänka mig att ha en sån.


Helig brima, en mycket dyr, men söt katt.


Vet inte vad det här är för ras, men den var gullig!


Och så min egna lilla gulleplutt! Findus! En blandning mellan
Norsk skogskatt och en bondkatt!


Visst är hundar söta, men katter gillar jag ändå mer! Är det samma sak för dig? Igår ställde jag frågan "vilken gillade ni mest?", om jag skulle svara på den nu så skulle jag självklart säga findus, men ni kanske har en annan åsikt. Tänk på att Findus är vuxen. Nu ska jag gå.

Ha det bäst!
//Jenny^.^ 

Hundar

Hej!
Som ni kanske förstår så handlar det här inlägget om hundar. Egentligen är ag inte så försjust i hundar. Dels för att jag och inte tål och dels för att det är många hundar som skäller jätte mycket mm. Men en del hundar är verkligen jätte gulliga. Som till exempel de här hundarna:


Japansk spet, urgullig och jätte fluffig!


Bergie Toypudel, jätte gullig om den inte är klippt!


Chihuahua, skulle nog inte vilja ha en sån, men de är ändå söta!


Golden Retriever, sött med basketbollen i munnen!


Samojedhund, ganska lik Japansk spets, men ändå olik! 

Det här vara alla hundarna. Visst var de söta? Alla var dock valpar förutom den sista, men de är gulliga även som vuxna! Vilken tyckte ni om bäst? Jag tror att jag gillar den Japanska speten mest. Ikväll blir det kanske Let's Dance. Men nu ska jag gå in på svtplay och se på Dolph, när han gör sitt "uppdrag". Har missat två stycken. Nu ska jag gå och se det, så vi hörs!

Ha det bäst!
//Jenny^.^  

Bakade nyss

Hej nu har jag och Ida bakat. Vi bakade chokladbollar. Ida fotade lite med min kamera. Så vi tänkte ladda upp de bilderna. Här är de: 


Öh... Smeten....


Kan du gissa vad det här är?


Svar: Pärlsocker! du hade fel va?! Erkänn!


I början var det inte så många...


...sen blev det slutligen så här många!


Oj! Vad fort de tog slut...


Haha, nä skämtade bara de är fortfarande kvar...!


Vi får höras! Ha det bäst!
//Jenny (och Ida) ^.^

Utomhus

Hej! Jag och Ida har varit ute. Vi fotade några bilder. Så här blev de (de här är de bästa):


Efter många misslyckade bilder, fångades hoppet på bild...


Och sedan ännu ett...


Måste medge att man inte känner igen bäcken...

'
Hm... inget att skriva


Blev misslyckat, fick all snö i facet


Det var MENINGEN att fota solen, jag lovar


Min "Fina" snölyckta...

Det här är vad jag och Ida har gjort idag, vi förskökte att bygga var sin kanin. Men för mg blev det ingenting och för Ida blev det en gris XD Men nu ska vi baka. Vi ses!

Ha det bäst!
//Jenny^.^

Djur är grymma på att prata!

Hej! Jag hittade ett sjukt roligt klipp på youtube. Jag har inte tänkt på det men djur är väldigt bra på att prata vårat språk! papegojan i slutet är absolut bäst! Att papegojor kan prata är inget nytt. Men jag visste inte att de kunde så bra... Ha det bäst!
//Jenny^.^

Lyssnar man inte får man inget höra

Hej! Idag tänkte jag tipsa om låten Big girls don't cry av Fergie. Jag hade nästan glömt bort den här låten. Det var skit länge sen jag lyssnade på den. Men i förrgår kom jag ihåg att den låten fanns. Förut lyssnade jag på den jätte ofta. Nu har det inte blivit lika ofta. EMd andra ord aldrig. Men det i förrgår insåg jag hur bra den här låten faktiskt är. Jag vet att den är 9 minuter lång,men om man inte lyssnar får man ju inget höra. Hur som helst så ska jag vara med Ida idag. Om ni håller utkik så kanske vi lägger in något inlägg. Men nu ska ni få lyssna på låten så vi hörs!    

Visste du...

...att den här klänningen är endast gjord i choklad?...att den här är gjord av ballonger?


...att den här klänningen är gjord av pastafjärilar?


Ganska kreativt och smart tycker jag. tycker inte ni också det?
Men nu ska jag göra mig i ordning. Senare idag ska jag baka. Mums!

Ha det bäst!
//Jenny^.^ 


Över förväntingarna...


User posted image Visst är de söta?

Hej! Har nyss kommit hem. Vi har ätit på max. Det gick verkligen över förväntingarna idag på schacken. Det var sju partier och 8 deltagare. Så alla fick möta alla. Jag vann 5 av 7 matcher! Förlorade mot Sanna och hennes bror Simon. Totalt blev jag trea! Är skit nöjd. Det var bara det jag hade att säga. Imorgon... ja, vad händer då? det blir kanske att vara med en kompis...? Äh, jag vet faktiskt inte, upptaterar det imorgon istället. Men ni får ha det bäst!

See ya later!
//Jenny^.^
  

Findus igen!

Hej! Jag och Emma har nyss kommit in igen. Vi var ute och byggde var sin snölyckta. Har inte tänkt ppå hur svårt det faktiskt är att bygga en snölyckta. Lycktan har ne tendens att villja rasa ihop! Hur som helst så tänkte jag lägga ut de här bilderna på Findus:
 

Han gillar inte att de bygger om...


Han lägger sig alltid på bordet när man gör läxan!


Snacka om att man kan må gott!


Han har ganska uppspärrade ögon. Det ser ut som att han tänker:
"Hjälp! vad gör ni här?"Man har svårt att bli arg på honom, även om han biter i min gran! 


Visst var han söt när låg här?!


Den här bilden blev inte så bra eftersom att jag tog den med mobilen.
P.S Det är en katt och inte två! 

Men det här var alla bilderna. 
Vi får höras! //Jenny ^.^

P.SGlöm inte att kommentera!

Blogg tips!

Hej, hej! Jag tänkte ge lite tips på bra bloggar (de jag känners bloggar). Sen går ni in på bloggarna och ser hur bra de är och att ni kanske också vill ha en blogg (det vill säga om ni inte redan har någon), Okej? Hur som helst. Här är de:


Ida och Amelia: Polarnas - Puss och kram hjärtebarn 


 
Olivia: Olle - Julias största fanVilma och Elvira: Villmann


Nora: Baknu
Nora, Olivia och jag: Petsklubb<3
Melicia: Melicia Lindstrom - Make every day to the best... 


 
Linnéa: 
Linnéa -  Life is a road where I wanna keep going on

De var bloggarna. nu ska jag ge er lite tid att titta på dem. Så hej då!

Vi ses! //Jenny ^.^
Rolig!

Hej, hej! Jag tänkte lägga ut ett videoklipp. Sjukt roligt. Det handlar om en lärare som lär invandrare att bli svenskar. (Det är en parodi) Det värsta är att en del saker stämmer! Förresten så finns det fler roliga klipp som börjar med Hipp hipp. t.ex. Hipp hipp - kapare mm. Sök på Hipp hipp så kommer det upp massor! Visst var den rolig? Men vi ses! //Jenny^.^

Schack idag

 
     Schack, tankens, klokhetens och listens spel...                             

Hej, hej! Har redan varit vaken typ en och en halvtimma! Vaknade halv 8! Det är väl i och för sig bra eftersom att man inte ska vända på dygnet. Det har jag ABSOLUT inte gjort. Har vaknat vid 8 hela veckan (bortsett från i måndags, då vaknade jag halv 10! Men det var för att jag blev tvungen att sova igen timmarna jag missade i Stockholm). Idag ska jag spela Snabb-km i schack. Har inte så höga förväntningar eftersom att jag inte är så bra på att spela med lite tid. Förlorar alltid på tid när jag spelar XD Men jag får väl göra mitt bästa. Det kommer kännas jätte konstigt att spela blixt partier nu. Jag har ju spelat 7 1 timmes partier nu. Då tjatar de om att jag ska använda tiden mer. nu blir det tvärtom... 

Men nu ska jag faktiskt gå. Måste göra mig i ordning... Ses! //Jenny^.^

Vatten

Hej, hej. Har sökt efter några snygga bilder på google. Jag bestämde mig för att lägga in bilder på vatten. Jag har sökt lite och hittade de här fina bilderna:


Jag har alltid undrat hur man tar såna här bilder...


Jag vet hur svart det är att ta bilder på vågor. Någon som har testat det?


Name: isdrake.jpg  Width: 518px  Height: 415px
Is räknas väl också som vatten?! Det är ju faktiskt fruset vatten...!


Den här bilden har jag faktiskt tagit själv!

Det var alla bilder! Lägg märke till att jag har gjprt en ny kategori som heter "Bilder och videoklipp" där kommer jag att lägga in t.ex. sånna här bilder och roliga videoklipp.

Men ses! //Jenny ^.^ 
Med Melicia idag!

 Om ni klickar här kommer ni till Melicias blogg!

Hej! Idag har jag varit med Melicia. Det var roligt. Speciellt eftersom att det var första gången jag var med henne! Vi har suttit vid datorn, ritat, pratat och gjort två snögubbar, en snögubbe blev jätte ful. Den hade gran barr som hår och världens största morotsnäsa ^^ När vi skulle fika lät det först "BANG!" Sen en gång till "BANG!" Vi började undra vad det var som lät. Melicia kollade vad det var som lät, men kunde inte hitta någon förklaring. När hon kom tillbaka till bordet igen så började det låta: "BANG, BANG, BANG...!" ´Jag bara stirrade på Melicia. När jag vände mig mot fönstret så fick man se ett jätte stort takras! Snön nådde jätte långt upp mot fönstret. Här hemma har vi skottat taket. Det räcker så här högt upp och snön som föll från taket nådde nästan lika högt!


Snön som föll från taket hos Melicia nådde nästan lika högt!
Rätt så mycket snö va?!


Första tanken var att någon förskökt ta sig in, andra var att taket höll på att rasa! Scary!
Men det var ju inget sånt! Men nu ska jag gå. //Jenny ^.^ 
 

Mattimeo Del 2

Hej, hej! Jag har läst i en timme nu på morgonen. Jag kände att jag ville läsa ut boken. Ville veta hur den slutar. Det var i och för sig inte så konstigt eftersom att jag var mitt i slut kriget. Jätte spännande! Hur som helst så läste jag ut tredje boken i serien En legend från Redvall. Jag har ju lovat att göra en recension på böckerna jag läser väl ut. Så då får jag väl göra en recension. Här är den:

                                                             

Bok: Mattimeo del 2(General Järnnäbb) andra delen av Mattimeo

Författare: Jacques, Brian

Handling: Matthias är fortfarande ute och letar efter Mattimeo och de andra som har blivit tillfångnatagna av slavhandlarna. Kommer Matthias hinna ikapp Slagar den Grymme innan de når kungadömmet Malkariss? Vad Matthias inte vet är att Redwsll är hotat! Korpen General Järnnäbb har nämligen fått syn på det stora klostret Redwall.  General Järnnäbb är Nordlandets sörste krigare. Ingenting ska hindra honom från att ta makten över Redwall. Redwalls tapprast krigare, Matthias befinner sig för långt  borta för att kunna hjälpa till...  

Betyg:Den här boken är en bok som man kan läsa hur myckett som helt i. Boken är stort sett hela tiden spännande. Så den får betyget 8/10 (allt över 5 betyder att den är bra!).

Det var allt jag hade och säga. Hoppas att ni läser serien. Men ses! //Jenny^.^

 

 


Stan


Det här är Yoda och Junior. Visst är de söta?

Hej! Idag åkte jag på stan med Emma. Vi åt lunch på max. Sen gick vi på lite affärer. På kappAhl träffade vi Ida och Amelia. Vi kollade även på snöskulpturerna. Det var lite synd att en del snöskulpturer var förstörda.Vi var på stan till ca 15.00. När vi kom hem så började vi sy en klänning till en docka. Lägger ut en bild på den. Om den blir bra förstås. Nu ska jag gå och se på mästarnas mästare. Hoppas faktiskt att Patrik Sjöberg åker ut. Gillar inte han. Det är nog så, antingen gillar man han, eller inte. Men vi hörs! Ses!

//Jenny ^.^    

Lyssna!

Hej, hej! Idag har jag ju inte så mycket att skriva om, så jag tänkte att jag skulle sätta in ett låt tips. Jag valde Cascada - miracle. Det är grymt bra. Det tycker i alla fall jag. Lyssna på den och se vad du tycker! Men vi ses!

Vad gör man idag?

Hej, hej! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Någon som har förslag? Kommer antagligen att gå ut. Emma vill att jag ska följa med henne på stan. Ida och Amelia ska också på stan, så kanske. Om jag har tur träffar vi dem. Jag har inte så mycket mer att skriva om. Men alltså jag har typ inte fattat att vi har SPORTLOV! Tror fortfarande att det är söndag och att vi ska till skolan imorgon. Det var som på planet. Sanna sa såhär: "Gud, vad skönt! Jag har ingen skola imorgonn!" Jag stirrade på henne och utbrast: "Va?! Har inte du någon skola imorgon? Lyckost dig!" Just när jag hade sagt det kom jag på att vi också var lediga XD. Vi skrattade jätte mycket åt det.
På tal om stockholm så har jag två bilder jag tänkte ladda upp:


En jätte fin bild ritad av Sanna!  


Visst ser maten god ut? Jag åt det till middag <3

Ses! //Jenny ^.^

Friidrotten inställd?

Hej, hej! Idag har jag spelat två partier schack mot Emma (syrran). Vi hade tänkt gå ut, men när vi hade spelat klart så fikade vi och sen skule vi åka till friidrotten. Trode vi i alla fall. För när vi kom till Dragonen var det ingen där. Vi sprang typ runt i 20 minuter och letade efter de andra. Tydligen var friidrottsträningen inställd. MEn där vi (trodde) skulle träna var öppet, så vi tränade där till klockan halv 5. Vi körde styrka och idioten. Det var väldigt jobbigt. Hur som helst så kommer bilderna här:
Men det var allt, vi ses! //Jenny ^.^

Borta bra men hemma bäst!

Hej, hej! Nu är jag hemma igen. Kom hem igår kväll. Kom hem med två priser. En sjunde plats pokal och en minnes planket. jag vann 4½ matcher av 8:a. Är riktigt nöjd med det reslutatet med tanke på att jag mötte alla favoriterna. Fick till och med remi (oavgjort) mot en av dem! Det är faktiskt riktigt skönt att vara hemma igen. Som man brukar säga: "borta bra men hemma bäst". Hade med mig kameran, men det blev inte så många bilder, med tanke på att jag spelade mest tiden. Men kommer nog lägga in några bilder som jag tog genom fönstret på flygplanet. Här är bilder på pokalen som jag vann:


Blev sjua<3 de tio första fick pokal...!


Här är alla priserna jag fått från schack.

Men nu ska jag gå. Ses! //Jenny ^.^

Packat och klart!

                                          

                                                 Nu har jag packat klart, så mot Stockholm!


Hej! Idag har vi bestämt vilken film vi ska se på imorgon. Det blev Yes Man. Den verkar bra. Undrar om jag hinner se hela filmen. Hoppas det. Ska ju åka innan lunch. Det kommer nog att bli kul imorgon, vi får ta med oss chips eller popcorn. Idag har vi haft musik. Det är kul men när vi får använda instrument aå blir det ganska livligt. Det blir det för att det alltid är någon som håller på att spela på instrumenten (i det här fallet gitarr). MEn först fick vi göra en självbedömmning. Där skulle vi kryssa i: Nått målen, på god väg eller behöver tränas. Sen fick vi som sagt spela gitarr. Vi fick träna på att väckla mellan C och E moll. Och sen när jag kom hem har jag packat klart. För imorgon åker jag ju! Men nu ska jag gå.
  

 


Måns=<3?

Hej, idag har jag tänkt lägga in ett låt tips som jag slänger in då och då. Den här gången har jag valt
Måns Zelmerlöv - Hold on. Jag har dock inte lyssnat så mycket på den, men jag har nynnat och sjungit den stort sett hela veckan. OBS! Man får låten väldigt lätt på hjärnan! Nåja här är den:  Den är snön va? Men man får den lätt på hjärnan... Men ses! ^.^//Jenny

Nice dag?Det här var jag på mitt kalas <3

Hej! Har nyss ätit middag. Jag har -äntligen- börjat med att packa idag. Det har jag gjort stora delar va dagen. Idag hade vi en ganska bra dag. Först på morgonen så skulle jag och Ida läsa gör 1-2:an för deras fröken var på möte. Men deras fröken hann komma innan vi började. Så vi fick gå tillbaka till klassrummet. Men elverna i 1-2:an ville att Vi skulle läsa för dem, så vi fick läsa för dem ändå! Jag missade dock lite NTA (natur och teknik för alla). Men det var bara genomgången. På NTA:n skulle vi göra båtar av folie och gissa hur många kulor båten kunde hålla upp innan den sjönk. Det var tre olika storlekar. Liten, mellan och stor. Sen skulle vi ha en utmaning. Vi skulle göra en båt som kunde bära 8 kulor. På första försöket klarade ingen det i min grupp. Men andra gången klarade jag det med den stora båten, sen tredje gången klarade Elvira och Vilma det med den mellanstora och den lilla. Men nu ska jag gå, ska handla inför resan ^^ //Jenny  

Snowblades!

Hej! I vanliga fall så skulle jag ha varit på simträning vid den här tiden. Men eftersom att Hörnefors simhall (som jag tränar i) byggs om just nu så är träningen tråkigt nog inställd. Hur som helst så har jag bestämt mig nu. Jag tar med mig Snowbladeserna! Då blir det troligtvis mycket roligare att åka eftersom att jag kan åka med Elvira, Vilma, AmeliaIda, Olivia och Nora. Har bestämt mig för att ta med mig varm saft och en frukt. Här är en bild på Snowbladeserna och mina pjäxor:

  

Men nu ska jag gå, vi ses imorgon!

Mattimeo Del 1

Hej, igår kväll läste jag ut Mattimeo del 1 (Slagar Den Grymme). Här är min recension:

                                          

Bok: Mattimeo del 1 (Slagar den grymme) Andra boken i serien En legend från Redwall

Författare: Jacques, Brian

Handling: Slagar den grymme är ute efter hämd. Under kriget om Redwall skadades han svårt. Därför är han tvungen att bära en schackrutig mask för att dölja sitt svårt skadade ansikte. Nu är han ute efter hämd. Han står åter igen utanför Redwalls murar. Nu är han ledare för ett hänsyslöst band av slavhandlare. Han har tänkt ut en hämd som är lika grym som han själv - han ska röva bort Mattimeo, Mattias Krigarens son. Slagar tänker föra honom långt, långt bort. Han ska nämligen säljas som slav i kungadömet Malkariss, mardrömmarnas rike...

Betyg: Det är inte den bästa boken jag har läst. Men boken är spännade och fängslande så den får betyg 7/10 (allt över 5 betyder att den är bra!).

Det var min recension. Jag hoppas att ni vill läsa boken. Ett tips är att först läsa Cluny gisslaren, som är den första boken i serien.Kompis idag!

Hej! Idag har jag varit med Ida och Nora. Vi gjorde en film. Jag vet inte precis om man kan säga att den var bra... Idag har vi haft beting igen. Men på sista timmen hade vi elevens val, så då skrev jag bara klart min saga och sen spelade jag Games (ett kortspel) med Amelia. Vi vann! Vi har alltså inte gjort något speciellt idag i skolan. Men imorgon ska vi ju åka till Bräntberget! + att vi slutar en halvtimma tidigare! Ska förresten åka snowblades då.

 
Ida matade Findus med en kula.
Om ni har en katt kaan ni ju prova! Det är bara att hålla kulan över huvudet på katten och se till att katten ser kulan. Efter lite träning kankse katten ställer sig på två ben! Findus tar tag i handen som stöd. Men han använder lyckligtvis inte några klor. 
Längtar...


 
Jag <3

Hej! Just nu sitter jag och läser, jag läser Mattimeo del 1. Jag gör en recension senare när jag har läst ut den. Det är ganska snart, har bara 10 sidor kvar. Om ni har läst de tidigare inläggen på min blogg så vet ni att jag snart ska åka till Stockholm. Gud, vad jag längtar om jag ska vara ärlig så längtar jag till att få börja packa... Men det är annat roligt också! För på onsdag ska vi åka till Bräntberget och åka skidor eller pulka mm. Vet inte riktigt vad jag ska ta med mig. Snowblades (miniskidor) eller skidor? Har dock aldrig åkt snowblades förut, men bräntberget är ju en lagom stor backe för det... Vad tycker ni? Ska åka till Åre om några veckor, då kommer backarna kännas stora jämfört med de i Bräntberget! Jaja, det var allt jag hade att säga. P.S Här är en grymt fin bild, eller vad tycker ni?


Fin va?

Men ses! //Jenny ^.^
Här kommer bilderna som jag lovade...

Hej, har nyss ätit. Vi hade ett nationelltprov idag i svenska. Det kändes som att det gick ganska bra. Vi skulle skriva till några tredje klassare om en sport som vi ville att de skulle börja i (vi skulle bara låtsas), eller en skatt som betydde mycket för En. Jag valde det första alternativet, jag skrev om gokart. För er som inte vet det så kör jag gokart och har gjort det i 5 år. gokart är som en liten bil, den kan gå upp till ca 85 km/tim! Att köra gokart är grymt kul. Det var det, resten av dagen så har vi haft beting. Det menas att vi får ett papper där det står vad vi ska ha hunnit göra innan veckans slut. Jaja, här har ni några bilder på Findus: 


Den här bilden togs vid jul, det här är Findus.


Det märks verkligen att han vill in... (som han stirrar på dörren)


Han är INTE liten, det är mycket snö.


Ja, nog mådde han gott här.


Om ni var uppmärksamma så såg ni att den här bilden är med på hedern.


Visst är han söt! (även om han är tjock)


Så här ser det ut när man matar han med kulor.


Jaha, det här var sista bilden. Ses!

//Jenny ^.^    

Låt tips

Hej! Jag har bestämt mig för att ge er ett låt tips på en låt som jag har lyssnat mycket på den här veckan. Denna vacka är det en låt av Taylor Swift - You belong with me. Om ni inte har hört den redan så tycker jag att ni borde göra det! Men vi hörs. Ska ladda in bilder från kameran, lägger in de bilderna snart.
RSS 2.0