Hälje gård!

Hello!

Har läst ett tag nu. Om jag ska vara ärlig: ändå sen jag publicerade det förra inlägget... Har redan reserverat andra och tredje boken i serien (Twilight). Man får väl hoppas på att böckerna kommer snart... Ser fram emot att göra en recension, så att ni kan få veta hur bra den verkar och bara måste läsa den...!

Men nu så ska jag berätta om kvällen på Hälje gård. Kan börja med att det var roligt! Inte sant? (Jag vänder mig förstås till de som har varit där ^.^) Det här fick vi göra:

* Skjuta på ägg med luftgevär
* Köra Trampbilsrally (inte för att jag kunde köra men...)
* Valla pojkar (haha)
* Bada i badtunna och i iiisssskallt vatten
* Äta gott kött... (ko)
* Titta på deras djur
* Ha fritt...

Någonting jag har glömt? Tror inte det i alla fall... Men nu så kommer det bilder:


Vi var ju som sagt på Hälje gård...


Först så fick vi skjuta med ett luftgevär...


... på ägg!


Maten :] Det ser gott ut, inte sant?


Det var både sol, regn och mulet när vi badade... 


Det var jäätte kallt i vattnet, ca 5 grader... brr! 


Det fanns en ruschkana där också. åkte den 2 gånger...

De hade några djur där också:


Höns, två tuppar också för den delen!



En söt hund...


Kor och får...


Och även en gullig katt! 

Men det var alla bilderna! Jag hoppas att du har fått en anblick om vad vi gjorde och hur vi hade det! Hade gärna lagt ut fler bilder, men de bilderna är oftast på någon annan.  Och jag vet ju inte om jag får lägga ut deras ansikten på nätet -.-

Men nu så måsta jag gå! Ska göra mat...


Twilight

Hei!

I skolan idag så har jag läst (när vi inte har annat förstås ^^) hemma så har jag läst... och hos farmor så läste jag. Om ni läser rubriken så antar jag att ni förstår vilken bok jag läser... Om inte, så läser jag Twilight! Det äger! Tänkte fortsätta med sista "inlägget" som jag skrev i Lördags.


Hi!

Jag har legat och läst ett bra tag nu efter lunch. Olivia och alla andra som har läst Twilight (Om jag kunde drömma) har rätt: Den
är beroendeframkallande. Kan inte sluta! Började läsa den ganska nyligen, har redan läst 100 sidor! (Nu så har jag snart läst ut den, en bok på 400 sidor...) Jag och farmor har spelat ett spel och byggt pussel. Vi har redan hunnit med mycket trots att klockan inte är mer än ett. Fast det är inte så konstigt eftersom att jag vaknade vid 8! Vet att det är tidigt, men jag klev inte upp direkt, läste (såklart) först ett tag. ^.^
Men nu så blir det lite bilder också:


okej, först så läste jag, inte bara på morgonen utan även senare...
Twilight... <3 


Sen så byggde jag som sagt ett pussel med farmor...


och till lunch åt vi varma mackor! Mm...

Snart så ska jag gå och byta kläder inför Hälje gård. Som jag förresten snart ska till med klasssen. Kommer ha med mig kameran, så då kommer det att bli massor av bilder! De kommer snart att synas på bloggen! Men nu så ska jag fortsätta läsa ett tag. Skriver snart om Hälje gård! Kanske imorgon... då är förresten resten av familjen också hemma! Men vi ses!

Bye bye!

Kommer nu ihåg att jag har glömt att berätta om Hälje gård, men jag lovar att skriva om den kvällen snart. Vem vet, jag kankse sätter igång redan ikväll!


Fortsättningen på fredagen...

Hej!

Har legat och läst ett bra tag nu, kan bara inte sluta! Men jag tänkte skriva slutet av Fredagen, inte mycket men en del =) Detta skrev jag:

Hallå!

Är mätt och belåten efter att ha slevat i mig tre portioner av farmors extremt goda köttbullar. Till det åt vi potatis, kaokta morötter och vinbärsgelé! Just nu så sitter jag med farmor vid TV:n. Innan Så ska det låta började så blädrade vi mest mellan kanaler. Från AFV till Vädret, från vädret till Gokväll... Men nu så har Så ska det låta i alla fall börjat ^^ Som "tilltugg" så äter vi chips och rabarberkräm. Jätte gott! Nu så ser vi slutet av Talang 2010 eftersom attSå ska det låta är slut. Underligt nog så har jag faktiskt inte sett på Talang iår!? Men nu så har jag gjort det och rätt personer gick vidare till final. Eller? Vad tycker ni??  
Har tagit lite fler bilder också som jag ska lägga in nu:


Jag spelade Solitär, en sorts passians...


Middagen, ser ni hur gott det ser ut? Jag blir hungrig...


Till det så drack vi julmust. Must har verkligen lång hållbarhet...
Den skulle inte gå ut förrän nästa år i November!


Sen så såg vi ju på Så ska det låta!

Om man sammarfattar kvällen så har den varit väldigt trevlig! Men nu så ska jag sluta.

HaDe (Hejdå på Norska^^)

Det var allt jag hade att säga. Vi var ju som sagt hos farmor och fikade, sen så spelade vi Memory - Jag vann!
Förresten, har en ny kategori: Speciella Händelser! Men vi ses...
 
 

Fredagen - Eftermiddag

Hejsan!

Nu så tänkte jag lägga ut det som jag skrev på eftermiddagen i fredags (som ni kanse ser på rubriken xD). Här är det:


Hej!

Har "hoppat" runt i farmors hus och tagit en massa kort. Det blev sammanlagt 80 bilder xD De tänker jag självklart lägga in på bloggen. Denna gång så tänkte jag lägga in och skriva till bilderna och på så sätt berätta vad jag har gjort =) Har även några andra bilder som jag bara tog för skojs skull (som den fotonörd jag är så fotar jag såklart om jag inte har något att göra ^^) Nu så tänkte jag berätta (visa) vad jag har gjort hos farmor.
Detta har jag varit med om under fredags eftermiddagen:


Först så visade farmor mig en tidningsartikel,
om ni kollar noga så står det om mig!


Sen så har jag läst...


...Twilight!


...löst korsord

Men nu måste jag gå, maten är tydligen färdig!

Hej då! Vi ses!

Hejdå säger också jag =)


Hemma igen

Halli hallå

Under denna helg så har jag sovit över hos farmor eftersom att resten av familjen har varit och kört gokart i Ö-vik. Själv så hoppas jag på att kunna köra nästa tävling! Kan ju närstan gå helt uten kryckor nu, fast det gör lite ont ibland.

Under tiden som jag var hos farmor så skrev jag i en liten bok vad jag hade gjort, alltså så kan mna säga att jag bloggade i en bok! Så i nästa inlägg så kommer jag skriva av från boken. Så bli inte förvånade över att jag skriver i Nutid och inte i Dåtid ^^

Idag så är det morsdag, så då ska vi fika med farmor. Mm, äppelpaj...

Men nu så måste jag gå, ska steka pannkakor. Skriver igen så fort jag kan!


Ingen Gokart för mig i helgen...

Hej!

Idag i skolan så har vi fått ta hand om våra bilder så att det är gjort inför skolavslutningen... Sen så har det väl varit vanliga lektioner och slöjd. På slöjden så blev jag klar med mitt arbete. Tog hem mitt skrin!

Idag så far Mamma, pappa och Emma till Ö-vik. Emma ska köra en gokart tävling i helgen. Men jag blir kvar hemma. Ska istället vara med klasskompisar =) Det känns konstigt att de åker utan mig!


Jag på banan, regnigt väder...

På Rix Fm festivalen så träffade jag Vilma och vi var därför där tillsammans! Vi såg bland annat Velvet, Linda, Darin och Ola! åh, han körde "Unstoppable", vet inte varför, men jag är emot den låten! Men de andra var jätte bra och Olas andra låtar också ^^ 

Men jag har en sak att berätta:

Jag kommer inte ha tillgång till min dator under denna helg,så då blir det inget bloggande. Men jag lovar att jag ska blogga så fort jag kan igen! Så fortsätt att hålla utkik på min blogg!


Städdag med glass!


En blomma som jag tog här om dagen!


Hello!

På skolan idag så har vi haft en städdag. Klassen skulle städa skjulen på skolgården. Eftersom att jag är "skadad" i foten så fick jag och två kompisar istället städa ett av skolans skåp, inne. Vi höll på i ca en timma, så det blev fint! Som tack för att vi hade städat så fick vi glass! 

I skolan så hade vi även musik. Vi tränade på våran skolavslutnings sång, som är en blandning av 4 låtar. De här låtarna kommer vi ha med i våran "blandning":

Schools out:


Summer lovi´n:


Summer of 69:


Our last summer:



De blir dagens låt tips också! Vilken låt gillade du bäst?? 

Efter skolan så var jag med Nora, vi var ute mm. Nu så ska vi snart åka på på Rix FM festivalen! Hoppas att artisterna är bra... men nu så måste jag rusa. "Festen börjar ju snart! :)

 


Vren - De glömda Rummen!

Hej alla bokälskare!

Hade ju "lovat" en recension på Lottas bok: Vren - De glömda rummen, första boken i en serie. läste ut den i morse och vill nästan läsa den igen! Den var ju jätte bra! Det är ett boktips! 

                                       

Bok: Vren - De glömda rummen

Författare: Olivecrona, Lotta

Handling: När femtonåriga Anya räddar en halvt ihjältröstad vren dras hon in i ett äventyr, som inte bara hotar Kung Carrlos Kungarike, utan hela jorden. Vrenerna är den enda utomjordiska ras som blev kvar på jorden efter det att jorden förlorade det galaktiska kriget och isolerades. 

Vrenen, vars namn är Kirvan är ingen vanlig vren. Han är en mördarvren, tränad till att döda, åt andra. När Kirvan anklagas för att ha dödat sin kurir bestämmer Anya sig för att rädda Kirvan och fly från soldaterna. Men hur flyr man från soldater som både har hästar och pistoler? Inte bara Kirvans liv står på spel, uten även Anyas...

Betyg:Den här boken är en bok som börjar redan efter typ andra, tredje sidan! Vilket jag gillar. Sen så är den spännande och allmänt bra! Boken får därför betyget 8/10 (allt över 5 betyder att den är bra!).


Men det var recensionen, hoppas att du vill läsa boken! :) Men nu så måste jag gå, ni får...


Idag tog jag mina första steg...

Hejsan!

Det är en fröjd att logga in på blogg.se, för statistiken bara höjs mer och mer! Det är bra! Fortsätt så! Det blir jätte kul att blogga om man får fler besökare! :D Har velat gå och blogga hela dagen idag. Men det har jag inte haft tid med!

Ni tycker kanske att rubriken är lite konstig: "Idag tog jag mina första steg..." men det är faktiskt så att jag inte har "gått" på över 4 veckor! Det är ganska länge... Har nästan glömt bort hur man går... haha, skojade bara. Det gör liiite ont om jag går för långt, men jag kan ju gå en bit :D

Fråga:


Ska ni och se på Rix FM festivalen?
Bry dig inte om året...

Själv så vet jag faktiskt inte... Har ju nyss tagit bort gipset, men jag hoppas på att kunna gå! Kommentera svaret så får vi se vilka som ska och inte!



Uppdatering: En recension på Vren kommer!

Tävling på idmh.blogg.se

Hej!

Just nu så har mamma kalas, vi väntar på gästerna... bara farmor är här än så länge. Det jag ville skriva var att jag är med i en tävling hos Ida - www.Idmh.blogg.se. Var med ni också vet jag! 

På tal om tävling så såg jag en sak: Jag vann en tävling, en länk till in blogg! Tack så mycket Elin! :D Nu kan jag kanske hoppas på fler besökare... 

Här är en bild från imorse:


Haha, vi fick besök ^.^  

men nu så får vi gäster... måste gå!


Mammas presenter!

Chao!

Har nyss kommit hem från ett Öppet Hus på Emmas skola! Nu täntke jag lägga in några bilder från imorse. Här är bilderna från "presentöppningen":


Alla paketen från oss i familjen!

 
Hon började med det största...


...och i det fanns det:


... tre stycken lampor!


Sen så tog hon mitt!


...och i det fanns det:


En magnet! Home is where the hugs are <3


Det sista hon trodde skulle få var Emmas...


...som var en:


...sak som man skulle fästa på nyckelklippan! Argh, suddig bild -.-


Men i själva verket så fanns det kvar en present...


...en inslagen fot!


...fast hon fick den här! ^.^

Det var alla bilderna på presenterna... nu måste jag gå!


Där åkte gipset! :D Men gud vad smal foten är!

Hej allihopa!

Idag har gipset äntligen tagits bort. Det känns ovant att sätta ner foten i marken. ännu så stödjer jag mig inte på den. Men nästan... Hur hursomhelst blivit av med bördan nu!

Tänkte fråga en sak... Mamma har bakat två stycken tårtor... vilken av dem tycker du ser godast ut/är finast? Här är de två tårtorna:


En Chokladtårta...



eller en Hallon- och annanastårta?


Om ni gärna vill höra Anna Hamiltons låt Chessmate, så kan ni klicka på den här länken:  
http://www.annahamilton.me/chessmate
för att lyssna på den!

Men nu så ska jag gå! Ha en bra dag! (En dag som för mig har varit jätte bra! :D)


Grattis mamma!

Hej, eller godmorgon ska man kanske säga...

Vaknade klockan 20 i 6 på morgonen. Jag och Emma skulle gratta mamma... Det gick väl... Sådär, mamma ville inte vakna xD Hade med mig kameran, så när jag kommer hem från skolan (avgipsningen :D) så ska jag ladda upp dem! Nu så ska jag nog inte skriva så mycket mer... Kommer annars tråka ihjäl er... Kommer bara att prata om GIPSET!  

Nåja... Till mamma:

Ett stort...  ...till Världens bäst mamma!
Önskar Jenny och säkert också de andra i familjen!



Men nu så måste jag gå, ska göra mig i ordning inför skolan. När jag kommer hem, så är jag utan gips. Mohahaha... Snart... Bara några timmar kvar... Kan längta ihjäl mig! Men ni får...



Uppdatering: Bilder från "paketöppningen" kommer!

Imorgon - världens bästa dag!

Hejsan hoppsan!

Imorgon... Guuud, vad jag längtar. Längtar typ mer än mamma! (hon fyller år imorgon!) Har tillbringat eftermiddagen med att slå in presenterna till mamma. Men nu är jag klar! Tänkte lägga ut några fler bilder idag, här är de:




















Det var alla bilderna. De var från de som jag tog igår... tog typ 28 stycken, plus att jag raderade flera stycken! Jag fattar inte... hurmånga bilder man än tar, så blir ingen bild den andra lik... Stämmer det inte?

Vet ni? Just nu är jag glad! Har många anledningar:
*Imorgon så får jag ta bort gipset!
*Statistiken höjs och jag har fått många kommentarer!
*Mamma fyller år och då blir det kalas! (och tårta för den delen xD)
*Sen så är jag bara glad för övrigt också! :D

Men nu så ska jag gå, ses! Imorgon är jag utan...

...gips!





Ute och fotar

Hej allihopa!

Har varit ute ett tag nu. Hade inget att göra så jag tog kameran och gick ut ^^
Fotade blommor, knoppar och andra saker som har kommit nu när solen har lyst! Tänkte lägga in några av bilderna som jag fotade.

Några blommor:













Andra bilder:









Men nu kommer mamma med kebaben! 
Som du förstår så ska vi därför äta nu, så vi ses!   


2:a i snabb-KM, schack!

Hejsan svejsan!

Idag så har jag - som ni kanske ser på rubriken - spelat schack. Det var snabb-KM. Hade först inte tänkt att åka, är inte så jätte bra på snabb schack (man har 15 minuters betänke tid var) sätte jämt bort pjäser eller förlorar på tid... Men igår så vann jag över två seniorer (vuxna som är bra!) och mamma påminnde mig om att jag vann förra året, så man måste ju försvara sin titel! Att jag åkte ångrar jag inte, jag kom 2:a, det är jag jätte nöjd med! (James vann, han ville att jag skulle skriva det, så gratta honom nu! ^^)

Den här bilden gillar jag, för om en bonde går upp till sista raden så kan den ju bli en dam!

Denna bild var även med på inbjudningen till umELOpen. Det var därifrån jag fick bilden ^^
Nu så ska jag nog gå, glöm inte att kommentera! Det är viktigt!

Kom ihåg: det är bara 2 dagar kvar tills gipset åker! =) 

KulturNatta

Hejsan!

Denna dag har tillbringats på stan. Jag, Emma och några till från min schack klubb har suttit och spelat schack i bakrunden till Anna Hamiltons uppträdande. Hon sjöng sin nya låt Chessmate och vill därför att vi skulle spela i bakrunden! Det filmades även, för det skulle bli en del av hennes musikvideo till låten (chessmate). Tog några bilder som jag tänkte visa.

Om ni inte vet vem Anna Hamilton är, så är här en bild på henne:



Hon sydde själv schackbrädet som de stod på!
Källa:
www.vk.se

Anna och hennes "dansare" var utklädda till olika pjäser...


Svart bonde!


Vit bonde och torn (alla trodde att hon var en löpare xD)


Svart häst, älskar hennes frisyr! Men den syns inte så bra på denna bild :(


Vit löpare, för den där frisyren behövdes det nog mycket hårspray!


Svart bonde och vit dam!


Anna Hamilton var såklart kungen! Nice krona va?? 
Om jag ska vara ärlig så visste jag inte ens vem hon var innan det här!


Alla samlade! Notera att de står varannan vit varannan svart... 

Här gör de sig i ordning..:


Anna blir "upp makad"


De gör sig i ordning inför showen...


Har har ni även Två bilder från uppträdandet:



Inför start...


I nedre delen av bilden så kan ni se mig, jag spelar mot min schack-
tränare... Och jag vann mot honom! Jippie!

Vi satt där och spelade i ca en timma sen så gick jag, Emma och Sanna (en från klubben) på stan. Här är några av sakerna som jag kom hem med:
  

Lägg märke till skivan, den fick jag och Emma av Anna
som tack för att vi hade suttit och spelat! :D

jaha, det var alla bilderna. Hoppas inte att inlägget blev för långt... Nu så ska jag äta... vet att det är sent!




Äntligen fredag!

Hejhå!

Har suttit vid datorn lite, tittat på ett program av Merlin och varit ute! Det är verkligen skönt att det äntligen är fredag! Tycker inte ni det?! Snart så ska vi göra tacos, vi har inte ätit än! Det blir verkligen en sen middag! När brukar ni äta? Ikväll så ska vi se:


Så ska det låta

Vad brukar ni se på fredagskvällarna? Ikväll så skulle i alla fall Amy Diamond vara med. Här är en låt av henne:


 

Den här låten är riktigt bra, så därför så får det bli ett låt tips ^^
Men det var allt för den här gången. Glöm inte att kommentera! Nu så får jag önska Er en trevlig helg! Nu är det middag! =)


Bara 4 dagar kvar...


Det här är en av de kläderna jag ska ha på min på skolvavslutingen!
Fick den här om dan av mamma,
tack så mycket!


...Tills jag får ta bort gipset!

Okej, jag vet att det kanske låter lite tjatigt, men jag kan bara inte sluta längta! Tänker typ på det hela tiden! Tiden går jätte långsamt...

Idag har vi fått besök av infrakstrukturministern (stavning!) Åsa Torstensson. Hon tittade på bilderna som vi hade gjort, sen så fick vi sställa några frågor. Hon gav oss ett diplom som tack för att hon hade fått komma hit! Sen så bjöd hon på tårta! Tålde inte den, så jag fick glass istället :)
Tidningen var där också, och jag kan svära på att jag kom med på två bilder! hoppas att de kommer i tidningen...

Ikväll så blir det väl fredagsmys eller något ;)

 

Värme

Chao!

Idag så har vi fått göra klart bilderna med temat "framtidens fordon", de vanliga lektionerna och på slutet så hade vi muusik! Från och med att skolan slutade så har jag varit ute. Har äntligen börjat bli brun...

Ikväll så blir det schack... var det något mer jag hade att säga? Just det! Jag skulle lägga ut bilder.



Älskar den här bilden!


Tja... mammas rabatt...


Haha, var grill...


mm, frukt är gott ^^


Älskar när det är små blad på björkarna :)

DEt var alla bilderna! Nu så ska jag gå! Btw, glöm inte att kommentera! Statistiken sjunker :(


Nytt gips, igen!

Hejsvejs!

Har nyss kommit hem från sjukhuset. Har varit och bytt gips. Egentligen så var det inte tänkt att det skulle bli ett till "gipsbyte", men gipset blev för stort pågrund av att benet inte har använts. Benet var jätte smalt! Usch! Denna gång så valde jag turkos, eller ljus blå. Här är det:


Ljus blått gips = fint?


Åh, det är varmt idag också, har ju shorts ^^

Nu när ni har sett alla gipsen, vilket gillar ni bäst? Här är bilder på de två andra gipsen som jag har haft:

 
Klicka på bilderna för förstoring!

I skolan idag så har vi haft NTA och sen så har vi för det mesta fått rita på våra bilder. Eftersom att vi ska få besök av Åsa Torstensson på fredag så skulle vi rita bilder på hur framtidens fordon skulle kunna se ut! Själv så ritade jag med Olivia och Nora!

Nu så ska jag antagligen gå uuut! Om ni undrar varför jag inte skrev igår kväll så var det för att vi inte har haft någon kontakt med internet, fick det ingen imorse =) Men vi ses!



Uppdatering: Bilder kommer snart!

Sommar väder!

Hej allihopa!

Hemma hos mig så skiner solen och det är över närmare 20 grader! Hoppas att det är soligt hos er också. Hörde nämligen att det regnar i Norge! Sitter och chattar med en Norsk (som jag förresten mötte på schack tävlingen!) Hade egentligen tänk gå och fika, men jag fastnadwe vid datorn xD


Skulle fika farmors äppelkaka... Haha, det här är ju Äppelsockerkaka, hittade inte bilden som jag TÄNKTE lägga ut ^^

haha, lär nog ändå göra det snart! Nä, det här går inte an, nu ska jag gå och fika. Blev (haha) sugen när jag såg bilden xD


Besked!

Hejsan hoppsan!

Har nyligen kommit hem från skolan. Vi hade reflektionseftermiddag och därför så slutade vi tolv. Idag har vi fått träffa närsta års 5:or. Som vi förresten ska gå med nästa år (det blir en 5-6:a). Vi körde några sammarbetsövningar mm. Just nu så skiner solen, jag kan knappt bärga mig tills jag har skrivit klart så att jag kan gå ut. Varför jag bloggar nu är av en andledning:


Den 25 maj så ska gipset bort! Vi har fått besked!

En naktdel är att det var den 25 maj. Har mycket för mig då.
För det första så fyller mamma år
Sen så har jag och Emma simträning
Och jag har även fotboll
(inte för att jag tror att jag kommer gå på fotbollen) ^^
Man kan ju hoppa över simningen och fotbollen, men Emma har en redovisning på skolan samma dag!
Allt det där händer på kvällen -.- Men det löser sig nog... 

...Men nu så ska jag uuut!!


 


Somriga bilder!

Hej hopp!

Idag har det varit skola, vanliga ämnen och blablabla... Har inte gjort så mycket idag. Läxan, datorn och lite annat... Nåja, till ämnet. Tänkte lägga lite bilder nu. Så, här får du:


Fångade äntligen en fjäril på bild! Årets andra som jag ser!


Snoddas, han försöker alltid komma in till oss för att sno Findus mat. 
Och Findus verkar inte ens bry sig! Konstigt??



Nu är gräset så gott som grönt hos oss. Hos er då?


Under helgen så har vädret varit växlande, sol och regn.


I måndags, tror jag, så bakade Emma scones. Jätte gott fika!


Okej, vet inte varför jag tog den här bilden, man jag gillar den!


Under dagen så sken solen, så då togs glasögonen fram!


Åh, det var sååå sköönt väder!


Jaha, det var den sista bilden...

...hoppas att ni gillade bilderna ;) Nu så ska jag ut i det fina vädret! Det är minst 20 grader!


UmELOpen



Hej!

Har tagit ett beslut nu; våren är här! De flesta skulle nog säga att sommaren är kommen, men det ska ju bli kallare igen. Man har dock kunnat gå i t.ex linné under denna helgen...

Under den här helgen så har jag och Emma ju som sagt spelat UmELOpen, en tävling i schack. Det har verkligen gått bra enligt mig. För det första så kom jag på 4 plats av juniorerna, på 17 av alla och på andra plats i klubben! På första dan så förlorade jag båda partierna, på fredagen vann jag en och förlorade en. Sen så har jag vunnit två och fått en remi (=oavgjort) under Lördagen och söndagen. Så jag fick 3,5 poäng! Det som var extra kul var att jag fick remi mot en senior (en vuxen) och vann mot en kille från Norge som har spelat schack i 7 år! Det är ganska länge... 

Men det var nog allt... ska lägga ut bilderna på bloggen imorgon :)

   

Schack, idag och igår

Hejsan!

Igår och idag tillbringades dagen på Schack klubben. Jag har nämligen spelat UmELOpen, som är en tävling i schack. Både vuxa och barn är med och tävlar. Man har på sig 2 och en halv timma per person, alltså så kan en match vara upp till 5 timmar! EFtersom att vi spelar två pariter per dag så blir det inte så mycket tid över till annat. När vi väl är hemma, så äter vi, vilar och är ute i det fina vädret! Just nu så åskar det, så jag måste nog stänga av datorn snart... Lovar att bloggar när jag får tid. Kommer dock inte kunna lägga ut bilderna under helgen. Tiden räcker inte till -.- Här så har ni i alla fall en bild: 


Fotograf: Emma (syrran ^^)

Men nu så ska jag gå och duscha, så vi ses!

      

Eight Below!

Hej allihopa!

I skolan idag har vi haft förhör på tabellerna, rättat i SO-boken och sen så har vi bara sett på film. Vi såg på Eight Below. Den var jätte bra och borde absolut ses. Tänkte berätta lite om filmen. Har ni förresten sett den?

Handling:
Världens kallaste plats – Antarktis - är scenen för ett av Disneys mest gripande vildmarksäventyr. Eight Below är inspirerad av en verklig händelse och bjuder på en berättelse om tro, hopp och gränslös vänskap.

När en forskare skadas under en expedition och en isande polarstorm samtidigt drar in över Antarktis, måste polarguiden Jerry Shepherd (Paul Walker) och hans kollegor evakuera sin forskningsstation i all hast. Jerrys åtta trogna slädhundar - Buck, Dewey, Maya, Max, Old Jack, Shadow, Shorty och Truman - tvingas stanna kvar i det obarmhärtiga klimatet. Stormen som närmar sig gör det omöjligt för Jerry att få åka tillbaka och hämta sina hundar. Inte nog med att de lämnas kvar, hundarna är fast kedjade...
Driven av ett orubbligt vänskapsband och med enastående mod gör Jerry sig redo för att återvända och rädda sina vänner. Ett uppdrag som visar sig bli det svåraste han någonsin gjort...

 

Här är trailern:


Min åsikt:
Jag tycker att filmen var bra och spännande. Början var dock lite seg, den hade kunnat ha en kraftfullare inledning. Men den var ändå jätte bra och den är ju också verklighets baserad! Tänk att något sånt har hänt! Inte exakt, men ungefär :]

Men mer tänker jag inte berätta, du får själv se filmen :)
Nu ska jag på friidrotten. Ska förstås inte träna, men ska titta på och träffa kompisarna!



Uppdatering: jag har ändrat kategorin "Bok recensioner" till "Böcker, Film".
Har en till sak att säga också: bilder kommer att läggas upp!

P.s Glöm inte att kommentera ^^

Ska titta på Fotbollen!

Tjo!

I morse så var jag minst sagt trött. Klockan ringde,  men jag bara stängde av den och somnade om ^^ Kom mig i alla fall upp. När jag öppnade dörren så stod taxin utanför och väntade. Självklart så fick jag vänta minst 10 minuter på den efter skolan! Inte nog med att jag hade utvecklingssamtal klockan 3! Så när jag kom hem så klev jag ur taxin och klev sen in i våran bil. Sen bar det av tillbaka tilll skolan! Utvecklingssamtalet gick då bara bra, fick veta hur det hade gått på nationella!

Nåja, tillbaka till skoldagen. Vanliga lektioner och på sista timmen så var vi ute och grillade. I skolan fick vi även veta att vi skulle få besök av Åsa, nånting... på fredag och att vi skulle få träffa de vi ska gå med nästa år på tisdag! Spännande ändå!    

Men nu måste jag gå! Ska och titta på fotbollsträningen. Det ska bli kul att få titta på och träffa kompisarna!


Spring (vår)

Hi!

Ja, då var man hemma igen! Idag har det inte varit en så lång skoldag, började ju inte förrän klockan halv 10 (då vi får rast i vanliga fall) och sen så slutade vi ju redan vid kvart över 2 (klockan 14.15). Imorgon har jag utvecklingssamtal och på dagen så ska vi grilla.  

Igår när jag var hos farmor så berättade farmor att hon hade sett Domherrar. Brukar det inte bli kallare då? Idag var det då inte kallt. Solen sken och det var ca 10 grader! Snart är sommaren här <3 Eller? Nåja, här är några bilder:


Det här är hos mig, men det är ju i alla fall en Domherre ^^


Idag var det inte precis kallt, snarare tvärtom...


Sötis <3  



Bilden ovan är en redigerad bild. HÄr är den oredigerade:


Just det, glömde att den redigerade är beskärd också ^^

Men det var alla bilderna och det jag hade att säga. Förresten, tack Melicia för tipset, att fota såna där blommor (bilden ovan) var kul men svårt :) Men det var allt. Så ni får...

... 

Före skolan...

Godmorgon!

Har nyss klätt mig och är så gott som klar för att kunna åka till skolan. Men först så måste ju taxin komma ^^ Har inte hunnit göra så mycket nu på morgonen. Läst lite, gjort mig klar, varit inne på facebook och kommenterat på Fokis blogg. Det blev något konstigt när jag skulle kommentera. För när jag skrev ä så blev det '. Och när jag skrev : så blev det < och så vidare och så vidare... Jobbig -.- Det blev så en gång när jag skulle skriva ett helt inlägg också! Har det hänt er någon gång?

Detta inlägg blir inte så långt, har inte så mycket att skriva om och plus att jag måste gå, får ju inte missa taxin. Nu väntar skolan ^.^


Inte som planerat...

Tjao!

Har nyss kommit in, har varit ute och fotat. Laddar kanske upp de bilderna senare... Idag blev det inte att vara med någon kompis, inte heller ska jag titta på friidrotten =( Ingenting blev som planerat idag (okej, det var kanske inte precis bestämt att jag skulle vara med kompis idag, men i alla fall hade tänkt det...). Istället så fikade jag och mamma hos farmor. Förresten så hämtade mamma och pappa hem våran husbil (eller buss) idag! Vi har haft bussen ett bra tag nu, men den har varit avställd på vintern. Såhär ser viran lilla husbil ut:


Välkommen hem igen! <3

Och så en bild på våran gamla husbil:


Haha, jätte fin. Bilden togs år 2006 ^.^  

Just nu är mamma och köper Kebab (mm, gott), så snart ska vi äta! Idag har Emma och pappa tränat Gokart. Det känns inte precis kul att se dem köra iväg. Jag vill också! Nu när jag skrev om det här så måste jag ta upp en sak. Gokart stavas Gokart, och inte Go-cart eller Go-kart. Det är viktig! Haha, men nu måste jag gå, maten är här...


Merlin

Hej hopp!

Nu efter middagen så har jag anmält mig till en gokarttävling, chattat och sett ett program av Merlin. Det programmet var jätte bra! (Jag såg del 1/13) Hann i alla fall bedömma att detta program vill jag se! För er som undrar så går programmen klockan 18.15-19.00 på Lördagar. Och ikväll gick det 2 programmet. Om ni har missat de andra och vill se dem så kan ni ju gå in på SVTPlay, och genom att klicka HÄR så kommer ni direkt till del 1 av Merlin! Om ni inte riktigt vet om ni vill se "filmen" så kan ni ju alltid till en början se denna trailer:  



Som ni kanske såg så handlar programmet om magi, trollkarlar och sånt. Personligen så gillar jag sådant. Gör ni det? Om ni gör det så är det här ett program för er!

Men det var det jag hade att säga, imorgon så blir det väl att vara med någon kompis. Förhoppningsvis så ska ajg få åka och titta på friidrottsträningen imorgon kväll! :D

 

På Motor Pro

Hejsan!

Denna dag har tillbringats på Motor Pro. För er som undrar så är Motor Pro en affär där de säljs motorsaker mm... Vi var där och sålde korv. När jag säger vi så menar jag, Emma och mig. Sen så har jag inte gjort sså mycket mer, kom ju hem vid tre... 

I detta inlägg så tänkte jag även slinka in med ett litet låt tips. Jag lovar, den är jätte bra!

    
Erkänn! Den äger!


Rött är... nånting... xD

Hej alla!

I detta inlägg så tänkte jag skriva om torsdagen.
Först på morgonen så klev jag upp klockan 6 och åkte till ortopeden för att byta gips. Gillar den nya färgen bättre än den gröna. Här är det:



Här är det gamla också:


Låt dig inte luras av bilden. Gipset är visst ritat på... Här är ett exempel:


I can see you, får mig att tänka på filmen Shrek (stavning!). I slutet, när tre blida möss sjunger: I can see good!  

Förresten, vad säger man om rött? Man säger ju t.ex Grönt är skönt, blått är flott...
Den sista lektionen så hade vi HK (hemkunskap), vi gjorde Chokladkaka, men taxin hade typ inte blivit vokad, så jag blev sen -.- Hann därför inte vara med hela tiden... Men jag han äta! :D (haha...)

Efter skolan så var jag med Elvira, av fröken fick vi våra omdömmen, och jag fick alla pilar uppått! (det betyder att man har nått målen mycket bra eller något...) Sen så var det schack. Och vet ni vad? Vi spelade ett långparti och jag fick remi (oavgjort) mot Sanna (som har 1400 nånting i ranking och jag har 1214!)

Igår var jag lycklig! :D Men det var allt... nu ska jag gå snart är det mat, så jag säger:




Ny frilla :D

Hello!

Har nyss sett klart Bröllops Fotgrafen.
Idag har allting gått bra med skjutsning och sådär. Den kom ju i alla fall, lite sent på mogonen bara... Hade en vikarie idag, vanliga lektionerna och slöjd i skolan. Efter skolan så var jag med Nora, vi var mest ute och sen satt vi vid datorn...

I förrgår så klippte jag mig förresten, här är min nya frisyr. Vet inte riktigt om du ser att jag så stor förändring men...

Före:

Gammal bild...

Efter:

blev nöjd! <3

Men det var allt, nu får ni ha en bra fredag!


Adjö med dig...

Hallihallå

Har nyss gjort läxan, idag så gick det bra med skjutsen och så... xD
Vi försökte bestämma vilken sommaravslutningslåt vi skulle ha. DEt gick inte så jätte bra... Vi kunde inte komma överrens! Personligen så ville jag ha Our last summer...

Hoppas att vi kan bestämma oss snart... Snart jag förresten klippa mig!
Sen så har jag bara säga en sak till; imorgon så ska jag få ett nytt gips! Jippie! Bye, bye gamla gips... Som rubriken säger: Adjö med dig ...!

Men det var allt som jag hade att säga, så...




Min dag ^.^

Hej hej!

Dagen började förstås med skola, vi hade de vanliga ämnerna och bland annat bild.  På bilden så skulle vi rita av våran sko. Blev inte klar med den, men hittills så är jag väldigt nöjd ^^

Efter skolan så skulle jag vara med Ida, vi väntade på taxin, men den kom inte. Så jag ringde mamma som sa att taxin hade fått motorhaveri... Men efter ett tag ringde pappa, det visade sig att taxin hade stått på fel skola -.-

Hursomhelst så kom jag i alla fall mig hem. På kvällen har jag chattat gjort läxan och suttit vid datorn.
Men nu ska jag gå, vi ses senare!


Skola igen! :D

Hej alla glada!

Idag har jag äntligen fått gå till skolan igen! Det gick faktiskt bra och jag missade ingen taxi ;) Jag hade ju lovat att jag skulle ladda upp lite bilder, så nu ska jag göra det! Här är bilderna:


I torsdags fick vi besök av... en fågel!^.^


Dålig bild, men det här var limosinen som kom
Fick dock endast taxi att åka i idag... ^.^


Pappa lindade "grepptejp" runt handtagen på kryckorna...


Sen så har det även ploppat upp en liten blommma :D

Misstänkte att gipset skulle vara ner klottrat efter skolan. Så jag tog kort på det innan jag for till skolan... Såhär såg det ut för och efter:

Före skolan:



Efter skolan:



Det där var i samma läge, men de flesta skrev på andra sidan, så jag tog en bild där också^^



Man ser skillnad va?? Haha, men nu ska jag gå, skriver mer sen...


Bio´n!

Hej, godmorgon!

Igår var jag och såg en jätte bra film! Haha, ni kan säkert gissa vilken film det är. Alice i underlandet, eller på engelska: Alice in wonderland :) Filmen var jätte bra och var absolut värd att se, i 3D också. Om ni inte har sett den... så gör det! Det hade blitvit något fel med bokningen, så vi fick inte den plats som vi hade bokat. Men han i biljettluckan gav oss en jätte bra plats på rad 4!

På dan så var jag ju med Ida, vi spelade spel, satt vi datorn och lite annat...
Förresten så var den här låten med i slutet på filmen. Låten är Avril Lavigne - Alice Underground. Låten är jätte bra (hade hört den förut, det var därför jag visste vad den hette ^^) och därför blir det här ett låt tips! Lyssna på den här låten, du kommer älska den: 


Älska låten!!

Men nu måste jag gå, snart ska jag ju till skolan! Vaknade 8 och har varit klar sen halv 9 ^^ Och det var då klockan ringde! MEn vi ses allihopa! 



Upptatering: Efter skolan skriver jag ett inlägg och då kommer bilder!

Jippie! :D

Godmorgon världen!

Idag har jag verkligen anledning till att vara glad!
1.På måndag ska jag till skolan igen (inte många som längtar, men jag vill faktiskt till skolan)!
2.Idag ska jag vara med Ida, igår var jag med Nora. Jätte kul att  vara med kompis igen! DEt var nästan en vecka sen jag sist var med någon! <3 
3.Ikväll så ska jag och mamma gå på bio! Vi ska se...



...Alice i underlandet!

Den verkar jätte bra! Någon som har sett den? Har i alla fall hört att den ska vara bra. 
I och med det här inlägget så berättade jag ju vad jag ska göra ikväll! (Vara med Ida och gå på bio!)
Men det var allt! Ha en bra söndagsmorgon. Njut, för sen blir det skola!


 

Massor att göra

Hej allihopa!

Idag har jag varit upptagen hela dagen. Först så chattade jag lite med Nora. Vi bestämde att vi skulle vara med varann. Sen så ringde några som vi känner via gokarten och bjöd oss på fika. Så därför blev dagen såhär:
Nora kom till mig vid halv 12, vi var med varann till 2. Då åkte vi till Famlijen Lundins. Där var vi till typ halv 5 och sen så åkte jag till Nora! Och där har jag varit ända tills nu! 
Jag och Nora har spelat spel, suttit vid datorn, lekt med Noras lillasyster... Ja, vi har helt enkelt gjort det man kan göra med en gipsad fot. Hos Lundin så fikade vi, spelade memory och dator...

Dagen har varit helt fullproppad med olika saker att göra. En kul dag helt enkelt! Det som inte är så jätte kul är att Emma och pappa ska till Ö-vik och köra Gokart. Visst, kul för dom, men det känns lite surt att inte få träna...

Men nu ska jag gå, inget mer att berätta... Förresten, länken (Emma och pappa står det...) är till min famlijs Gokartblogg! Besök gärna den, men glöm inte att kommentare då ;) Men det var allt, ses!


 

RSS 2.0