Valborg!Hej på er!

Idag när jag vaknade så stod det en Limosine (stavning!) utanför vårat hus! Vad tusan gjorde den där?! På måndag ska jag i och för sig åka skolskjuts till skolan. Men inte idag! Åh, jag ville åka med! Tänk att få åka Limosine till skolan! 

Nåja, idag så ska jag göra läxa... (tråkigt!) och idag är det ju Valborg! Vi ska ha gäster, undrar om vi ska ner till Majbrasan. Jag vill, men jag vet inte om jag kommer orka (foten!)

Sen kom Findus, han började bita i mitt gips! Haha, sen visade det sig att han tyckte att jag var ivägen, han skulle ju dricka. Han var tydligen så törstig att han inte ens kunde vänta tills jag ahde fyllt skålen. Så han drack samtidigt! 

Men nu ska jag gå, ha en trevlig Valborg!     

I skolan men ändå inte...

Hej!

Idag har jag varit i skolan. Jag har inte varit där hela dan eller så, jag har bara hämtat läxan... Hursomhelst så var det i alla fall kul att träffa kompisarna. Blev dock ganska trött efter det.

Får se om jag ska spela schack ikväll. Imorgon så ska jag klara mig själv lite mer. Hittills så har mamma hjälpt mig en del. 
Idag har jag inte gjort så mycket mer, farmor kom förbi och så. Har tittat på TV och bloggat... 

Men mamma ska hyra två filmer till imorgon. Då är det ju Valborg. Hoppas att Ni får en trevlig valborg förresten. Vilken av dessa filmer tycker ni att jag ska se?

Bröllopsfotografen?


Old dogs?Kommentera vilken av dem ni tycker att jag ska se. Men nu ska jag gå...


Stort tack!

Hej på er alla!

Med det här inlägget så vill jag säga ett stort tack! ...Alla som följer min blogg med
bloglovin!
 ...Ni som kommenterar och läser min blogg!

Jag blir jätte glad när jag ser hur statistiken har höjts!
 
Idag sov jag ganska bra, vaknade endast två gånger i natt. Fick sova i ca 10 timmar. Vilket var väldigt skönt eftersom att jag sov så lite igår.

Förresten så vill jag även tacka alla som har gett mig stöd och skrivit och sagt så snälla saker till mig, i och med det där med foten. Vänner är alltid bra att ha! 

 

Zzzz...

Nämen Godmorgon!

Som rubriken säger: Zzzz... Är verkligen trött! Eller var i alla fall... Efter lunchen tog jag en lång tupplur. Ovanligt för att vara mig. Kan typ aldrig sova på dan.

Dagens tidsfördriv har varit TV:n, sen så har jag också gjort två inlägg (med det här). Men nu så ska jag äta...  Vet att detta inlägg blev väldigt kort... men vi ses senare <3


Ingen skola idag...

Hej hej!

Igår så sa jag att jag skulle ha tre träningar. Så blev det inte... För när vi skulle köra en lek på fotbollen så föll jag och på något vis landade jag på min fot. Så det blev att åka upp på akuten och där blev vi kvar hela kvällen. Efter ett tag fick vi veta att det var en spricka i vänster fotled. Så nu är foten gipsad och jag hoppar på kryckor.

Det  var en ganska sömnlös natt. Vi kom hem vid tolv, sen på natten vaknade jag , somnade, vaknade, somnade och så vidare... Sov bara i 7 timmar. Hoppas att jag kan gå till skolan på fredag :)  

Det finns bara en sak som var tur. Den första gokarttävlingen är i  maj, bara två dagar innan får jag ta bort gipset. Det betyder alltså att jag kan vara med påd en tävlingen! Har dock inte kunnat träna innan då -.-

Men nu ska jag gå, hoppa menar jag... 

Massor av idrott!

Hej du!

Idag har vi haft fullt upp i skolan. Först efter samlingen så hade vi fadderverksamhet. Då skulle vi först läsa en bok för sitt fadderbarn, sen skulle man svara på några frågor om boken.

På rasten bytte jag om, några tjejer i klassen var utklädda. Själv föreställde jag snövit. Anledningen till att vi klädde ut oss var att vi hade läsvecke-avsluting. På avslutningen kan man vinna böcker. Under förra veckan har vi nämligen fått gissa på olika saker mm. Turen var inte med mig detta år heller. Men nästa år kommer jag kanske hem med en bok ;)

Idag blir det mycket idrott. För på elvens val hade jag idrott. Vi hade fritt. Och nu ska ajg snart på fotboll. Direkt efter det - hinner inte ens träna klart - så åker jag till simningen. Men nu måste jag gå, jag lovar, det kommer kännas i benen! Nu väntar fotbollen! Ha en fortsatt bra dag!

   

Nya skor!

Hello!

Som jag har sagt så skulle jag berätta mer om vad jag gjorde igår och även lägga in några bilder.

Denna gång tänkte jag lägga in bilder och på så sätt berätta. (ungefär så som jag gjorde på det här inlägget: Öppet hus) Så då är det bara att börja :D

Solen sken igår......Även om det var lite moln! 

I skolan var det bland annat idrott......och på tal om idrott så är det fotboll ikväll!

Efter skolan åkte jag och Emma på stan......Vi köpte finskor till mig

På stan träffade vi även......en av Emmas kompisar och
Foki!

Sen gjorde jag läxan...
Det var det som jag gjorde igår, i nästa inlägg skriver jag om dagen... detta inlägg blir för långt annars...

 
Mer sen...

Tjena tjena mittbena!

Idag har jag som sagt varit på stan. Köpte nya fin skor. Är riktigt nöjd med dem.
Sen testade vi lite gokart grejer, snart börjar ju gokart sesången!

Till middag åt vi Korv och Stuvade makaroner. Sen har jag gjort läxan. Det jag egentligen ville säga med det här inlägget var att jag kommer berätta mer sen och bilderna som jag skulle lägga ut läggs ut senare de med. Har nämligen inte tid :(, läxan är tuvärr viktigare... Men vi ses!


Reflektionseftermiddag! :D

Hej!

Idag har vi slutat tidigt! Vi hade reflektionseftermiddag, så vi slutade tolv... Igår cyklade jag 2 mil och efter det så tränade jag friidrott. Så nu känns det i benen ;)

Så mycket mer har jag väl egentligen inte att säga, jag och Emma ska på stan och kolla på ett på finskor till mig. Förresten, den där bilden som är ovan för min profilbild är en länk till Idas blogg (som vann tävlingen)


Det är denna bild...

Men nu är det plugg som ska göras, laddar kanske upp någon bild senare ikväll.Tävlings vinnanren!

Nämen hej!

Nu är det dags att utse tävlings vinnaren! Efter ett svårt beslut så har jag lyckats bestämma mig för vem som är vinnaren. Det är...

...Ida!
Http://polarnas.blogg.se

Här är bilden hon tävlade med, temat minnen hade hon, här är den:Det största brott en förälder kan begå är att ha glömt sin egen barndom.

Stort grattis!
Men nu måste jag gå, som sagt stort grattis! Nu väntar friidrotten!


100 inlägg!

Hej!

Igår såg jag På andra sidan häcken, den var faktiskt en av de roligare filmer jag har sett! Hade en bra handling och det var roliga skämt. Rekommenderar att ni ser den!

Här är ett klipp från filmen, obs! smartast att se den om man sett filmen ;) Fast om du vill se den ändå så är det ditt val... här är videon:Det jag egentligen tänkte säga var att jag nu har gjort 100 stycken inlägg! Och där med så avslutar jag tävlingen, vinnaren kommer presenteras senare idag... Ha en bra dag, nu är det bara för er som har delatgit i tävlingen att hoppas...

Nu är det bara ett problem... vilken kategori ska jag sätt in inlägget på? "Bilder och vidoeklipp", "Min dag" eller "Hiss & diss, Tävlingar"? Kommentera ditt förslag! Tills vidare har jag det på kategorin "Bilder och videoklipp".

  

På ödets vingar

Hej!

Idag har jag ju varit med Saga och Evelina, vi ahr cyklat, lekt nån lek... Vi har varit ute stor del av tiden... ^.^
Nåja, som sagt så skulle jag ju göra en recension, så här kommer den!:


Bok: På ödets vingar

Författare: Julia Sandström (klicka här om ni vill veta mer om Julia...)

Handling: Karíten Shanzoc är en så kallad Beskyddare. Deras uppdrag är att varna Nyckelväktarna. Nyckelväktarnas uppgift är att skydda 4 nycklar till en mörk port. Bakom porten finns det onda krafter. De bara väntar på att släppas ut. Nyckelväktarna lever dolda, ingen får veta att de är nyckelväktare. De avskydda är ute för att släppa lös ondskan, Shanzoc måste se till att hitta Nyckelväktarna och varna dem. Men på väg angrips Shanzoc och hans trupp. Han blir skadad och faller handlöst genom luften. Han vaknar upp på en båt som seglas av människor. Han är ensam, är han den enda som överlevde?    

Betyg: Den här boken är bra och spännande, därför får den betyget 8/1o (allt över 5 betyder att den är bra!)

Olivia är en av Julias största fan, så jag vet att hon skulle ha gett boken betyget 10/10 ^-^, det här också till hennes blogg ni kommer om ni klicka på länken...

Men nu ska jag se på Andra Sidan Häcken! HAr inte sett den, så jag hoppas att den är bra. Om ni ahr sett den, kommentera vad ni tycker om filmen!

Fredag - lördag

Hej!

Igår avslutade vi kvällen med att se på madagsakar. Har redan sett den en gång, men det är ju alltid kul att se den igen!

Idag ska jag vara med Saga och Evelina. Vad vi gör idag skriver jag sen, det har ju inte hänt än ^.^
Detta inlägg blir inte så långt på grund av två orsaker:
1. har inte så mycket att berätta om.
2. ska snart äta och sen fara till dem.

Vill bara meddela att ni kan anmäla er till tävlingen till och med tills på söndag, vinnaren sägs sen på kvällen.
Men nu ska jag gå, lite små saker som ska göras ^.^

Upptatering: Imorse läste jag ut "På ödets vingar", senare kommer jag göra en recension...

 

Skogsbilder

Hej!
Idag har jag varit med Olivia. Vi har tagit lite bilder som jag tänkte ladda upp...


Våriga bilder...


Bäcken har smält nu!


Nu är våren här!


Haha, förra årets lingon...


Älskar denna bild!

Efter lite små ändringar på kameran kan det bli sånna här bilder:


Gröna bilder...


På både träd...


och stenar...


Hur bilden blev såhär vet jag inte, men gillar den i alla fall!


Förresten, stort tack till Olivia och Linnéa som hjälpte mig att ordna en sak på bloggen... vet itne om du ser vad men... kommentera om du ser vad det är!

Men nu blir det fredagsmys! <3Nu är det snart sista chansen att vara med i tävlingen, så passa på nu! Anmäl dig HÄR

Lots of love...

Nu kommer bilderna som jag och Ida tog igår...
Hjärtan...


Bilderna från igår...

Hej!

Idag har vi haft HK (hemkunskap) vi gjorde en pasta -och skinksallad. Det blev faktiskt ganska gott...

Hursomhelst så tänkte jag skriva lite om vad vi gjorde igår, lägga ut bilder också förstås...

Det här gjorde vi igår kväll:


Vi var ju som sagt på Öppet hus...


Där gick Jag och mamma en tipsrunda...


...och gjorde NTA uppdrag, bland annat en mobil...


Vi tittade även på Vernissage och andra bilder som jag gjort...


Sen så grillade vi korv <3


Vi tittade även på bildspel och jag var med tjejerna i klassen. MEn Jag har inga fler bilder att visa för den här gången...

Ikväll blir det schack, nu ska jag gå...Öppet hus! :D

Hej!

Idag har jag varit med Ida. Vi har varit ute det mesta av tiden. Vi tog lite bilder mm. 

I skolan idag har vi städat, haft NTA och varit ute, att vi har städat låter kanske konstigt. Men vi fick städa inför Öppet hus ikväll. Vi har förstås också haft gympa... vi hade brännboll. Det gick väl hyfsat...

Men nu ska jag gå, vi ska ju på öppet hus ikväll! Det blir jag och mamma, så nu ska jag se till att hon inte missar något...Upptatering: Bilderna som jag och Ida tog kommer laddas upp...   

Kompis, träning och dagen :D

Hej!

Idag har jag varit med Vilma, vi har gjort lite olika... bland annat blogga. 

Här kommer några bilder: 


Kamera, kära kamera...


Love you cat <3

På skolan var det de vanliga ämnerna... bland annat elevens val, ritade på en bilduppgift som vanligt...

Ikväll ska jag först på fotbollen, sen på simning!
Men nu ska jag gå, Vilma vill göra annat... Glöm inte att vara med i tävlingen!  

Obs! Detta inlägg skrevs igår, så titta inte på datumet...

Cycklade lååångt

Nämen Hej!

Jaha, då var man hemma igen efter en lång cykeltur. Lång. Ja det menar jag också! Vi cyklade ca 2 mil! Det tog oss en timma och 10 minuter. Om jag ska vara ärlig så var det inte min idé, det var en läxa från fotbollen. Är det vanligt?

Nåja, det kanske inte är det men so what? Lite motion är alltid bra att få. Imorgon blir det skola och på kvällen blir det först fotboll och sen blir det simning på Iksu. Men det var allt jag hade på hjärtat ;) 

 

Läsvecka

Hej, hej!

Har nyss ätit en middag som bestod av fick, pommes frites , sås och sallad. Med ett samlat namn Fish and chips.^^  
I morse hade vi idrott, spelade pingis. Är inte så jätte bra på att spela det, men efters ett tag gick det ganska bra ;) Sen såg vi på en video, Hermans historier. Den handlade om Gustav Vasa, vi har redan arbetat om honom. Men vi ville gärna se om han ändå. Sen invigde vi som sagt läsveckan. Eftersom att vi har läsvecka läste vi mycket. Agneta (fröken) läste tre deckargåtor för oss. Det har varit en ganska rolig dag eftersom att jag gillar att läsa och sånt...


Nu ska här läsas ^.^

Efter skolan gjorde jag läxan och nu skriver jag här på bloggen.

Men nu ska jag ut och cykla. är tillbaka om ca en timma.

  

Igår...

Hej!

Snart ska jag äta, sen blir det friidrott. Tänkte berätta vad som hände igår kväll. Först hände något som itne var så roligt. Min header försvann och jag mindes inte hur jag hade gjort. Men efter lite hjälp av mamma och Emma så fick vi i alla fall tillbaka den. Tog en dusch och sen satte jag mig vid TV:n med en chipsskål i knät. Vi såg Mr Bean... och det var roligt. Här är ett  roligt klipp från Mr Bean som vi såg igår.
Den är jätte rolig! Värd att se!Erkänn, den var bra!
Men nu ska jag gå och kolla om någon fler har anmält sig till tävlingen...


Hiss & diss

Hej!

Har nyss kommit hem, har varit hos farmor. Som ni kanske såg på rubriken så ska jag Hissa och Dissa. Det var jätte länge sen jag hissade och dissade, förut har jag inte haft något att hissa, men nu har jag det! Så här kommer det:

Jag vill dissa alla om inte orkar och bryr sig om att slänga t.ex. godispapper och tuggimmi, utan bara slänger iväg det. Emma satte sig på en bänk, under bänken hade någon kletet fast sitt tuggummi. Emma såg inte det, hon fick därför tuggimmi på sina s k jeansleggings. Om vi inte hade lyckats få bort tuggummit från jeansleggingsen hade byxorna bara varit att slänga. Sånt tycker jag är tråkigt. Jag menar, hur mycket begärt är det att man ska resa sig och slänga t.ex tuggumit i en papperskorg? Tycker ni att det är det? Om ni inte gör det redan så tycker jag att ni borde göra det!  

 Jag dissade ju sånna som inte slänger saker och sånt... Därför vill jag hissa alla som gör det. Jag vill även hissa alla som t.ex återvinner saker, pantar mm. Jag personligen tycker att man ska göra så mycket som möjligt för att vi ska få det rent i vårt samhälle. På nolia kan man se jätte mycket tuggummin som blivit nertrampade i golvet, hur trevligt är det? Jag hoppas att ni som läser detta gör det här, om inte så tycker jag att ni borde börja värna om miljön!

DEt var allt jag hade och säga, jag hoppas att någon håller med mig, kommentera om du gör det eller inte!
 

The best cat 4-ever!

Hej!

I morse var jag på fotbollsträning, när jag kom hem blev det svampstuvning och kräm. Jätte gott! Brukar inte gilla svamp i vanliga fall, men när det är svampstuvning gillar jag det ;) I går kväll glömde vi (troligtvis) att ställa klockan. För när jag vaknade var klockan kvart i åtta, det var 5 minuter före klockan skulle ha ringt, men klockan blev 8 och ingen klocka ringde! Tur att jag vaknde!

Egentligen så var det inte det här inlägget skulle handla om, utan om detta:

Findus!

Det finns tre ställen där man kan hitta honom.

1. I sängen, sovande...


Han kan sova en halv dag!


Men han är ändå världens sötaste!


Haha, fotokatt...

2. Utomhus...


Sötiz <33


Något gör att väggen är inressant...


Kanske är det en mus där? Mat!

3. I köket, mat...


Är bara på bordet när man gör läxan..


Maten är nog det bästa som finns!

Det var alla bilderna för den här  gången... Ikväll blir det friidrott och idag blir det väl något kul ;)


Ändring, hela tiden...

Hej!

Idag har jag jobbat väldigt mycket med headers, nu har jag äntligen hittat en header som jag verkligen gillar. Med lite små ändringar och hjälp från mamma har jag gjort en header som jag gillar. Ni ser säkert hur headern ser ut, men en del datorer är lite sega, så jag lägger in den nya headern ändå. Här är den:


Jag gillar den verkligen, vad tycker ni? Kommentera!

På tal om kommentarer och besökare så har jag fått ännu fler besökare nu! Jag vet inte om det beror på tävlingen eller om vad det beror på... Vad tror ni?Aprilväder, Fågelbesök & skor

Hej!

Idag har jag som sagt varit med Elvira. Vi har varit ute och hoppat hopprep, lekt med Elviras kamera, suttit vid datorn och lite annat... Elvira hade bakat muffins, när de hade svalnat lade vi på (rosa) glasyr och strössel.

På Yr.no så stod det att det skulle snöa på söndag. Än är det ju bara lördag, men det har faktiskt kommit snö. Så fort snön landade på marken smälte den dock, men det snöade ändå! Det är verkligen Aprilväder just nu!

En annan sak som visar att det har blivit kallare är att vi fick besök av Domherrar. Lyckades fånga Domherrarna på bild. Här är de två bästa bilderna:


Först var det bara en herre...


Sen kom det en hona också!

Förresten, så ska jag kanske få nya skor, så här ser de ut:


Ganska nice om jag får säga det själv.

De här är mammas skor, men om det finns i min storlek ska jag få sånna.
Men det var allt, nu måste jag gå!


Helg

Hej!

Idag ska jag vara med Elvira, ganska kul eftersom att vi inte är med varann så ofta.

Som ni kanske ser så har jag bytt header, vad tycker ni om den?I förra inlägget så lade jag in den här bilden:


Klickas på för förstoring...

Där hade jag, som ni ser ingen ram runt... Vad tycker ni om min nya header? Kommentera och säg vad du tycker!


Upptatera??

Hej!

Nu på morgonen har jag suttit och gjort en header, vet inte riktigt om jag ska byta eller inte. Vad tycker ni? Här är den nya och den gamla:

Den gamla:


Den nya:Kommentera vad du tycker!

Glöm inte att vara ed i tävlingen :)
Hearts

Hej!

Idag vaknade jag tidigt, vaknade halv sju, somnade om vaknade somnade om... Låg i alla fall i sängen till klockan halv nio.

Tänkte lägga ut några bilder med temat hjärtan. Jag lovar, de är inte många... Nåja, här är bilderna:


Hjärtat kankse inte är så fint men...


Stenhart (som på internet, man får inte skriva å, å blir a, stenhårt xD)


Fotograf: Vilma (www.villmann.blogg.se)

Och så min älsklingsbild:


Vet att jag har lagt ut bilden förut men, jag älskar den ändå!

Jag sa ju att det inte var många, men nu ska jag gå. Det hade kanske varit bättre om jga hade lagt ut de här bilder na vid Alla hjärtans dag, men jag hade inte bloggen då xD
Fredag igen efter en lång vecka

Hej!

Har nyss ätit middag, jag vet att det är ganska sent nu. Men vi har faktiskt nyss ätit klart! Vi åt Lövbit, pommes frites, sås, baugetter och sallad. Det var jätte gott!


Håll med om att det ser gott ut!

Snart ska vi ha riktig fredagsmys! Vi ska se på film och äta gott. Så nu ska jag gå. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Haha, oj glömde att publicera inlägget... klickade på spara som utkast istället... Hur som helst så har vi sett klart filmen nu. Den var bra och rolig... Det var nog allt, inlägget var ju redan klart... Men nu ska jag i alla fall komma ihåg att publicera...Förresten, glöm inte att vara med i tävlingen!


Jump, jump!

Hej!

Idag har jag varit med Ida. Vi har suttit vid datorn, varit ute (ganska länge), vi hoppade hopprep och fotade. Haha, om man lägger ihop hopprep och fotande så blir det sånna här bilder:  

I hopprepet:Haha, ser ut som en häxa i håret xD


Alla bilder blir inte bra, fail!


Ida hoppade förstås också :D

Vanliga hopp:


Vi hoppade höööögt...


Båda två...

Såhär såg det ut när vi hoppade:

Inför hoppet:


Sping, sping. Då menar jag spring! (inte vår, vår)

I hoppet:


Jump, jump!

Landningen:


Ful landning xD

Men det var allt, nu ska jag hjälpa till med maten. Ha en bra helg och en fortsatt bra fredag!


Tävling!

Hej!

Jag tänkte ha en tävling, dels för att jag har besöks-rekord, dels för att jag tycker att det skulle vara kul. Tävlingen fungerar såhär:

* Du tävlar med en bild med temat "årstider" eller "minnen"
* Skriv ett inlägg på din blogg där du lägger in bilden du tävlar med.
* Skriv gärna ett citat under bilden. Citat är en sorts text.  
* Kommentera på detta inlägg att du är med i tävlingen.
* Länka till inlägget, just det inlägget så att jag kan se det.

P.S Tipsa gärna andra att också vara med!


Tyvärr så kan bara de som har en blogg vara med i denna tävling... men man kan ju hjälpa någon kompis eller något.
 
Här är ett exempel på hur man kan göra, inte med inlägget, men med bilden:


Vissa saker händer bara en gång i livet - ta vara på den stunden!

Vinnaren kommer att presenteras på söndag, den 25 april, så håll utkik på bloggen. Man vinner länking till sin blogg. Jag kommer att länka till eran blogg i två veckor.

Men nu ska jag inte skriva mer, gör bara som reglerna säger så är du med i tävlingen!  Lycka till!

 

Lektionerna, rasterna & fritiden

Hej!

Idag har vi för det mesta haft Anna, som är en av våra lärare (Agneta är den som vi har mest). På morgonen fick vi jobba med lite av varje, jag jobbade med en bild. På rasterna hoppade vi hopprep, som vanligt. Sen hade vi matte och efter det lite matteövningar mm. På näst sista timmen fick vi spela schack och sen hade vi musik!

Dagen har faktiskt inte kännst så lång. Ingenting har inte varit så jätte tråkigt. Men det är ju så, en del dagar är roliga andra inte. Just det, slrv klart en saga också! Ida och fröken tyckte att den blev bra, så jag får väl också tycka det ;)  Snart ska jag äta och sen blir det schack! Så vi ses imorgon!


Hej hopp i full galopp!

Hej!

Idag har vi haft de vanliga ämnerna, har ritat lite på en bilduppgift, läst och på sista timmen hade vi idrott, vi spelade fotboll. På rasterna hoppade vi hopprep... ja, det var en ganska enformig dag idag. Men snart ska jag på friidrott och på nästa onsdag är det öppet hus på skolan. Vad tror ni jag väljer? Friidrotten eller skoan? 
Jag tror faktiskt att det blir öppet hus... men vi får se! Slänger in några bilder:Årets majblommor <3


Sping-flower <33


Haha, öh.. jag XD 


Min skugga...... Upptatering: Bilder på Findus
uppkommer.

Men det var allt. Nu ska jag gå...


  

Spåk, skola & fritid!

Hej hopp!

Idag har vi fått välja vilket språk vi ska läsa i 6:an. Eller valt och valt, vi har fått prova på. Vi ska få välja senare. Det är meningen att vi ska hinna prata med våra föräldrar och så... Vi fick välja mellan Spanska, Franska, Tyska och Svenska/Engelska. För mig står det mellan...

...Tyska och Franska!

Båda verkade intressanta... jag kunde några ord på franska, men jag tyckte att tyska läraren verkade behaglig... Nåja, jag kommer nog kunna bestämma mig snart...

I skolan idag har vi haft bild, elevens val coh de vanliga ämnerna, plus att vi ahr fått prova på språk förstås! Efter skolan har jag inte gjort något speciellt, senare ikväll så ska jag på simning... Det var nog allt... men nu ska jag gå ut. Det är ju jätte soligt där ute! ^.^ Okej, jag tar tillbaka det där, solen har gåttt i moln -.-


Idag har jag...


Snart kommer sommaren... Dagarna blir längre och varmare!
P.S Tack google för den fina bilden!


Hej!

Har nyss gjort klar läxan. Det är den första läxan som vi har fått på länge. Vi har ju haft lov och så... På tal om lov så är det 8 veckor kvar tills sommarlovet. Med andra ord ca 40 skol-dagar. Har inte räknat precis, fick veta det av någon... Eller det där med dagar gångrade jag bara med 5, 8 gånger 5 är ju 40.

Idag har jag (som ni läste i förra inlägget) varit med Ida och Vilma. Vi gjorde lite olika, vi var bland annat ute och hoppade hopprep, hämtade Vera och vi satt lite vid datorn... Sen gjorde vi säkert något med som jag inte kommer på just nu... Ida åkte hem vid 5, så jag och Vilma blev ensamma. Vi var ute mest av tiden. Vi hoppade hopprep och lekte kurra gömma. Ja, det var nog allt jag har gjort idag. I skolan har det varit en vanlig dag. Så hej då!

 

Skola

Hej!

Idag har som sagt skolan börjat. Lite seg och så, men annars har skoldagen varit helt okej. På idrotten idag körde vi Handboll. Fick vara på två olika lag ^.^.  Sorry att detta inlägg blir så kort. Vilma och Ida ringde... nu ska jag åka till Vilma, skriver ikväll...

 

Slut på veckan betyder skola...

Hej!

Igår tog jag fram min cykel. Så nu kan man lugnt säga att det är vår!
Ganska skönt trots allt, nu är det ju varmt och man behöver inte ha så mycket kläder!

Men det finns en nackdel med att påsken är över... Skolan börjar igen. Fast det är ju inte så jätte tråkigt ändå. Jag menar, man får ju träffa alla kompisar igen! Plus att vi ska få välja vilket språk vi vill ha i 6:an på tisdag!

Jag överväger om jag ska lägga ut något inläggmed bilder på Findus (katten). Jag har jätte många bilder på haan. Ett helt album (mapp på datorn ^.^) Här har ni i alla fall en bild, en bild där han är söt!Idag ska jag vara med Vilma. Vilma har en blogg; www.villmann.blogg.se besök den! Nu ska jag gå, har inget mer att berätta. Ikväll ska jag på friidrottsträning... Förresten... ska jag ha inlägget på kategorin "Findus" eller "Min dag"? Tills vidare har jag den på min dag ^.^
Ville bara säga hej!

Hej!

Idag har jag varit med Saga och Evelina. Vi var ute och hoppade hopprep, sen så satt vi lite vid datorn, pratade och fikade. Mer hann vi inte eftersom att de skulle hem redan vid 3, lite synd eftersom att det var första gången vi var med varann.

Nu har jag inget att göra, men jag kan ju alltid lägga ut några bilder! Eftersom att jag inte har något speciellt tema så kan bilderna vara lite blandade ^.^ Nåja, här kommer några bilder...


Jag när jag fotar ^^


Snart kommer våren...


Hm... påminner om Mimmi Pigg...


Mitt öga...


En smilis som jag hade på min kalas-inbjudan ett år...


Det finns fler än jag som gillar att fota...
 


Solen glimmar blenk och trind... Från Sareks låt Solen glimmar ^.^

Det var alla bilderna som jag tänkte lägga ut...
Nu blir det tacos! <3

P.S Glöm inte att kommentera! ^.^


Middagen

Hej!

Jag och Emma har nyss ätit. Det var jätte gott! Jaja, jag hade ju lovat att jag skulle lägga ut bilder från middagen. Så, här är de:


Jag vek servetter, vikningen kallas för Fransk lilja.


Till förrätt åt vi som sagt Ägg -och Räktoast.


Huvudrätten blev Sjömansbiffen som mamma gjort i ordning...

     
Efterrätten bestod av Cocktail Frukt coh glass <3

  
Glassen var ganska cool... 
Klickas på för förstoring...

Allt det här var verkligen jätte gott! Tack Mamma för det goda sjömansbiffen (kanske lite väl stark bara)! Snart ska nog jag och Emma se på Yes Man, till filmen ska vi äta chips och godis. Nus ak vi ha fredagsmys! <3 Ha en riktigt bra helg och som sagt en fortsatt bra fredag!


Ändrade planer...

Hej!

I ett tidigare inlägg så skrev jag att jag och Emma skulle baka baugetter. Så blev det inte. Vi ändrade oss. Istället så gjorde vi...

... tre rätters middag!

Till förrätt ska vi äta Ägg -och räktoast.
Till varmrätt: Sjömansbiff med Gelé och Sallad
Och till Efterrätt tänkte vi göra FruktCocktail med glass.

Just nu sitter jag och viker servetter. det här kommer bli så mysigt! Men nu måste jag gå, plikten kallar. ^.^ Laddar upp bilder från "middagen" senare ikväll. Ha en fortsatt bra fredag!

 


Part of your world

Hej!

Nu har Emma åkt iväg med fyrhjulingen för att hyra filmen. Så då passar jag på att blogga lite. Jag coh Emma har tänkt baka baugetter som vi ska äta till middagen. Har aldrig gjort det förut, men det går säkert bra. Emma har bakat det flera gånger på Hk:n (hemkunskapen).
 
Jag tänkte lägga ut en låt. Part of your world, om du inte vet var ifrån låten kommer, så kommer den från "Den lilla sjöljungfrun". Om ni undrar varför det är 2 låtan utlagda så är det för att den ena är originalet. Och den andra är en så kallad Cover på låten som är gjord av Skye Sweetnam. Lyssna på låtarna och kommentera vilken av dem ni tycker bäst om vet ja! Nåja här är de 2 låtarna:

Originalet, från Den lilla SjöjungfrunCovern, av Skye Sweetnam
Yes...


haha, jag i 3D glasögon XD 

Hej!

Ikväll ska mamma och pappa på 50-års kalas, så jag och Emma ska ha det riktigt mysigt ikväll. Till middag ska vi äta Sjömansbiff (det är jätte jätte gott!) och sen på kvällen så ska vi se på Yes man, vi såg den i skolan ganska nyligen. MEn jag hann bara se halva filmen då och så var den bra så jag kan lika gärna se den en gång till!

Idag ska jag ringa en kompis. Lite synd att så många är bortresta... Men det finns ju några som är hemma :D 

  

Svartvitt eller inte...?

Hej!

Idag är jag med Ida. Vi har (som vanligt) varit ute och fotat. Sen fotade vi även lite inne. Till fika fikade vi Rågbullar och drack Julmust. Jag menar förstås Påskmust...! Hur som helst så upptäckte jag det här... 


... Min och Emmas Isbjörn har nästan smält!

Så här såg den ut förut:


Klicka på den för förstoring...

Nu har jag och Ida en liten fråga, vi undrar vad ni tycker är snyggast. Svartvitt eller inte?


Kommentera vilken av dem ni tycker är snyggast!


Det ser nästan ut som att det är ett träd av is...

En närbild på träden...


Bilden blev faktiskt ganska bra...


Den här är kanske inte lika snygg men...

Kommentera och tyck till vad ni tycker, svartvitt eller inte...? Men nu ska jag och Ida göra något annat...

(och Ida)
 

Friidrott igen!

Hej!

Igår var jag på friidrottsträning, det var kul! Det var inte många där. Det var 6 stycken med mig och 2 tränare^.^ Och vet ni vad?! Jag fick leda uppvärminingen, det gick bra! SEn efter uppvärminingen fick vi leka en lek (den kallas hinken eller konen, ringer det en klocka?). Efter det så körde vi kula. Det var bra för mig för att jag tycker att det är kul. Och Ingrid (tränaren) säger att jag skulle lägga på säkert en meter om jag skulle komma på hur jag ska gör med armen. Vi fick även träna på lite spjut och på slutet körde vi stegen. Då ska man först springa 100m, 150m, 200 och sen trappar man ner igen. Vi avslutade med staffeter, mitt lag vann. Det var kul på friidrotten för att man hann med så mycket när man var så få.

     

I Love it! <3

Hej!

Det var ganska länge sen jag lade ut ett "låt tips", så nu tänkte jag göra det. Tidigare så har jag inte vetat vilken låt jag ska lägga ut, men nu vet jag! jag ska lägga ut en låt av Nickelback. Den är sååå bra, I love it! Nu tänker ni säkert på Nickelbacks låt "Rockstar" den är väl bra, men Nickelbacks låt- den som jag tänker lägg ut - Far away är mycket bättre. Så här är låten: "Nickelback - Far away..."

... Lyssna och njut!
En jätte bra låt!
Stan + bakning

Hej!

Igår var jag och Emma på stan. Där träffade vi Ida, Nora, Måns och Ludde Å. Jag for på stan för att köpa leggings, svarta och vita. Vi gick på H&M, Lindex och Kappahl, men ingen affär hade en sort och storlek som jag ville och kunde ha.

Idag har jag och Emma bakat. Vi bakade Äggvitekaka, den blev jätte god! Här är några bilder på "baket":


Vispade äggvitor, smakar absolut ingenting!


Fråga: Vad är det här?


Svar: 
Smeten!


Smeten här klar här!


Dålig bild dock, men här är receptet ;)


P.S Avatar var verkligen jätte bra! Men nu ska jag gå, snart ska jag äta och åka på friidrotts träning.


Foton - by Ida och Jenny

Hej!

Idag har jag varit med Ida och Nora. Vi har pratat, spelat  in en film (egentligen flera, men med samma tema) och när Nora hade åkt hem så gick jag och Ida ut och fotade lite vid kyrkogården. Här är några bilder:
 

Hm, snön smälter...


Det ser ganska coolt ut va?


Den här bilden gillar jag verkligen...


Gissa vilken film...! Fult leende av mig xD

Det var bilderna, inte så många men... Om ni vill se fler bilder så kan ni gå in på www.polarnas.blogg.se. Men det var nog allt jag ville säga... Snart ska jag se på Avatar!

   

Avatar!!

Hej!

Igår bokade jag och Emma biobiljetter till Avatar!! Vi ska se den ikväll, det blev i 3D. Har någon sett den? Är den bra? Hoppas det, den verkar i alla fall bra...I förr går så var vi hos familjen Petterssons och badade badtunna. Vi åt en jätte god middag som bestod av inbakad fläskfilé och klyft potatis, som efterrätt åt vi bakelserna som mamma bakade igår. De här bakelserna var det som vi fikade:


Klicka på bilden för att göra den större. 

Sen efter middagen så gick vi ut och badade badtunna, vi badade i en timma! Vi spelade även spel, både ett sällskapsspel och på TV:n. ja, igår så vet ni ju vad jag gjorde... Så det var allt!

 

Fullt upp

Hej!

Jag och Emma har letat påskägg. Det tog sin lilla tid eftersom att mamma hade gömt äggen ganska väl. Först skulle vi leta i Tvrummet efter 4 lappar. När vi hade hittat dem så fick vi ledtrådar och med hjälp av dem så skulle vi hitta äggen. Tidigare så hade jag och Emma fått skriva en lapp på vad vi ville ha för godis i påskäggen, vi gillar inte så mycket godis. 

Igår hade jag fullt upp, så jag hann inte göra något inlägg då. För på morgonen åkte vi slalom med familjen Långströms, vi kom hem vid 5 och duschade snabbt och bytte om. För sen åkte vi till familjen Lundins. Där var vi hela kvällen. Så när jag kom hem hann jag inte ens starta datorn. Hos Lundins var även familjen Holm-Olsson och Kurt. Det var väldigt trevligt. Vi körde bilbana och spelade spel. 


  

Ägg målning...Hej!

Idag har jag haft mycket för mig. Först på morgonen målade vi ägg. Sen hade vi äggknäckartävling, iår vann Emma. Här är äggen som vi målade:


Här är alla äggen^^

Några anmärkbara ägg:


Emma vann med det här ägget!


Med det här ägget tävlade jag, har även målat det ^^

Efter lunch spelade vi hjärter (ett kortspel) och sen gick vi ut. Vi byggde en isbjön/hund. Så här blev den:

 
 
Mamma hade även bakat när vi kom in, så här goda blev de:Igår hade vi det väldigt trevlig hos Bengt och Kicki (min morbror och moster). Till middag åt vi kött och gult ris (påskris xD) och till efterrätt åt vi chokladpudding, det var gott. På kvällen såg Emma och jag på TV och spelade kort. Det blev dock ganska sent, vi kom hem klockan elva på kvällen, så det blev en lugn dag idag. 


Farmors karameller!

Hej!

Emma och hennes kompis gick till farmor och hämtade karamellerna som vi gjorde i förr går. De blev jätte gulliga och goda dessutom! Så söta att jag blev tvungen att ta kort på dem, här är de olika sorterna:


Vanliga hedliga karameller.


Påskkycklingar en del blev rätt så bra. Vilket inte de här blev.Hm... vad ska jag kalla dem? Ekollon eller damsugare?


Bollar, doppade i blockchoklad (mjölkfri dessutom)


Farmors karameller med choklad som glasyr.

Det var det vi gjorde, men vi fick även med oss det här:


Hemmagjord svartvinbärs saft och havrekakor.

Allt det här kommer räcka jätte länge! Men nu måste jag snart gå, ikväll ska vi tillbringa kvällen med min morbror och moster. Nu ska jag göra mig i ordning.


Våren kommer snart...

Hej!

Jag och Ida har nyss varit ute. Vi fotade lite, tänkte lägga ut några av dem. Bilderna visar verkligen att våren är på väg... Nåja, den måste väl komma någon gång. Här är bilderna som vi tog: 


Ett hundspår...


En glad tjej -  vem är det?


Smält snö, blir till vatten...


En trädgren...


Bäcken smälter mer, mer och mer!


Gatan är inte lika fin längre...


 


Långfredan...

Hej!

Idag är det ju Långfredag, då ska man ju inte träffa någon, alla affärer är stängda, den här dagen är sorgensdag. Men jag är i alla fall med Ida. Vi har lekt frisör och jag har hjälpt henne att skaffa bloglovin. Så nu kan man enkelt följa hennes och Amelias blogg!

Vi har nyss fikat, nu ska vi gå ut. Vi ska kanske fota, lägger ut det vi fotade sen (dvs. om vi får några bra bilder...) vi kanske inte får så många bilder, Ida ska ju hem halv 4 ;). Det här fikade vi:


Kräm


Hallonkräm...


med mjölk...


Jätte gott!

 

Ägg

Hej!

Igår var det ju första april, glömde skriva det. Lurade ni någon? Jag lurade mamma. Naktdelen är att det är så många som vet om det, så man kan nästan inte lura någon.

Ja, ja. nu är det ju påsk! på tal om påsk så tänkte jag lägga ut några bilder på ägg. Kanske ger lite tips på ägg målning? Nåja, här är bilderna:  


Vi ska nog också måla våra ägg med touch, det blir ju så fint...


Hm... en olycka, polisen har fått något att reda ut...


Haha, söta ägg va?


Oh, noo. He´s dead! Snyft.


Oh, ta inte mig! Snälla ät inte upp mig!

Och så den sötaste bilden av dem alla:


Den är bilden är sötast <3, tycker ni också det?

Det var alla bilderna, visst var de söta?? Idag ska jag kanske vara med Ida...
Men vi ses, nya inlägg tillkommer...


Kul dag!

Hej!

Idag har jag haft en kul dag, både i och efter skolan. I skolan fick vi först jobba med vad vi ville, jag jobbade med ett påskblad som vi fick igår. Sen på rasterna hoppade vi hopprep. Med Anna fick vi göra påskpyssel, efter lunch så såg vi en film. Vi såg "fullt hus igen". Den var rolig. Den handlade om en stor familj, som hade tolv barn! När vi slutade så fick vi påsklov!

Då åkte jag till farmor, jag och Emma bakade karameller. Det var roligt, vi gör det två gånger per år, en gång tilll jul och en till påsk. Vi gjorde kycklingar, ovala karameller, chokladdoppade karameller och även några andra.

Jag och Emma har nyss klätt vårat påskris. Det tog kanske lite tid men det blev snyggt! Tycker jag u alla fall. Vad tycker du? Här är riset:


Här är årets påskris, vad tycks??


Jag och Emma skrev ett meddelande på brevlådan...


RSS 2.0